Atklāj, kur aizturētas «melnajā sarakstā» iekļautās personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts robežsardze pirms 16.marta pasākumiem strādājusi pastiprinātā režīmā un veikusi intensīvākas pārbaudes visos robežkontroles punktos. Tā rezultātā pasākumu dienā un dienu pirms leģionāru atceres pasākumiem Latvijā liegts iebraukt vairākām personām, pastāstīja Valsts robežsardzē.

Jau ziņots, ka iebraukšana Latvijā liegta četrām personām, kuras iekļautas «melnajā sarakstā» pirms 16.marta.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus,

četras «melnajā sarakstā» iekļautās personas robežsargi 16.martā fiksējuši uz autoceļa Ainažu pagastā.

Trīs no tām bija Igaunijas pilsoņi, bet viens bijis Krievijas pilsonis. Tā kā ieceļošana Latvijā tām bija aizliegta, personas nosūtītas atpakaļ uz Igauniju, no kurienes tās ceļoja.

Savukārt uz autoceļa Brunavas pagastā dienu pirms atceres pasākumiem, 15.martā, tika pārbaudīta dokumentu esamība kāda Latvijā ieceļojoša autobusa pasažieriem. Tā rezultātā robežsargi konstatēja divus Vācijas pilsoņus bez derīgiem ceļošanas dokumentiem. Tiem bija beidzies derīguma termiņš. Robežsargi sagaidīja apstiprinājumu no Vācijas tiesībsargājošajām iestādēm, ka abi ceļotāji ir Vācijas valstspiederīgie. Personas sodītas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 190.13. panta. Abiem Vācijas pilsoņiem izteikts brīdinājums un ļauts turpināt ceļu.

Kā informēja Valsts robežsardzē, Vācijas pilsoņi bijuši vienkārši tūristi, nevis «melnajā sarakstā» iekļautas personas saistībā ar 16.marta pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu