Šulcs: Imantas pedofils nekāro seksu, bet varu un kontroli! (77)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policisti vēl aizvien cītīgi meklē bēdīgi slaveno Pārdaugavas pedofilu, kurš jau uzbrucis četrām mazām meitenēm. Vīrieti aizvien nav izdevies atrast, un nu jau šķiet, ka kāds viņu rūpīgi slēpj. Par dzimumnoziedznieku izsakās seksologs Artūrs Šulcs.

Tā dēvētā Pārdaugavas vai Imantas pedofila paveiktie noziegumi šokējuši visu sabiedrību, īpaši – bērnu vecākus. Viņš uzbrucis jau četrām mazām meitenēm. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15:00, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. Policisti ir ieguvuši noziedznieka DNS paraugu, fotoroboti izplatīti visos medijos, pārbaudīti daudzi līdzīgi cilvēki, sabiedrība brīdināta un kāds uzņēmums pat piesolījis 2500 vērtu prēmiju par noziedznieka notveršanu, taču pagaidām – nekā...

Jautājums – ko gan īsti mēs meklējam un kāpēc viņu vēl nav izdevies atrast? Katram cilvēkam ir draugi un paziņas, kolēģi, veikali, kurus viņš apmeklē un tā tālāk. Kāpēc vēl aizvien šāds noziedznieks klīst apkārt nesodīts?

Foto: Valsts policija

«Vesels cilvēks veido attiecības ar pieaugušu un rīcībspējīgu cilvēku, ar kuru tad vienojas par kopīgu mīlēšanos. Te nav pat runa par seksualitāti un varu.

Šajā gadījumā ir nepieciešamība pēc varas, jo pieaudzis cilvēks ir attiecībās ar bērnu,

no kura nekādu seksuālu baudu negūst vesels, normāls cilvēks,» komentē seksologs Artūrs Šulcs.

Pedofils, visticamāk, ir cietis pats

Arturs Šulcs pievērš uzmanību arī tam, ka maniaks par savu nozieguma vietu izvēlas šauras telpas - sagaida upurus kāpņu telpās un ievelk liftos.
«Tā ir kontrole! Ja tu to mēģināsi darīt publiskā vietā, cilvēks sauks palīgā. Te nav runa par seksualitāti - tā ir viennozīmīgi kāre pēc varas un kontroles,» uzsver seksologs. «Acīmredzot

cilvēks šo modeli ir apguvis jau bērnībā

- visticamāk ar viņu ir noticis tas pats!»

Likumsargu pārstāvji jau nākuši klajā ar aizdomām, ka varmāku, iespējams, slēpj viņa paša ģimenes locekļi. Ģimene vai vide, kurā izaug cilvēki, kas veic tamlīdzīgus noziegumus, parasti nav diez cik gaišas un saulainas, tāpēc iespējams, ka noziedzniekam tiešām ir kāda uzticības persona.
Tas, ka maniaks savas darbības tagad ir pārtraucis un, iespējams, slēpjas, vēl nenozīmē, ka viņš izdarīto nekad neatkārtos.

Dzimumnoziedznieki parasti mēdz darboties cikliski

un agri vai vēlu atkal parādās un veic jaunus noziegumus.

«Ir tāds teiciens - lai kā virvīte vītos, tai vienalga galiņš pienāks. Agrāk vai vēlāk viņu notvers, jo viņš noziegumus atkārtos,» pārliecināts ir Šulcs.

Mēs ceram, ka likumsargi ir vainīgajam uz pēdām, un atgādinām jums, skatītāji, ka meklējamais vīrietis ir 165 līdz 170 centimetrus garš. Viņam ir tumši, īsi mati, biezas, tumšas uzacis, šaura piere, pumpaina seja ar rētām, bet uz rokām dzimumzīmes. Iespējamais apģērbs - balts krekls ar zilām svītrām, brūnas bikses, balti sporta apavi ar sarkaniem uzrakstiem sānos. Vīrietim ap roku bijusi apsieta aukliņa un kaklā ķēdīte ar krustiņu. Personas, kas redzējušas šo vīrieti vai zina viņa iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt uz tālruni 110 vai 67 086 546. Tāpat policija aicina ziņot par aizdomīgām personām kāpņutelpās vai pie bērnu rotaļlaukumiem. Pieskatiet savus bērnus!

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu