Bruņoti laupītāji tramvaja pieturā mēģina aplaupīt jauniešus (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar ap četriem pēcpusdienā Valsts policijas (VP) Rīgas Brasas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu tramvaja pieturu, kur noticis laupīšanas mēģinājums.

Pie diviem jauniešiem tramvaja pieturā pienāca divi nepazīstami vīrieši un sāka vārdu pārmaiņu. Viens no agresīvi noskaņotajiem vīriešiem izvilka no kabatas nazi un, draudot ar to, jauniešiem lika atdot visas līdzi paņemtās mantas. Tomēr jaunieši bīstamajā situācijā neapjuka un nekavējoties izsauca policiju. Savukārt laupītāji nobijās, bez laupījuma iekāpa tramvajā un no notikuma vietas devās prom.

VP darbinieki reaģēja ātri un aiznākamajā pieturā sagaidīja un aizturēja 1981. un 1985. gadā dzimušos laupītājus. Policijas iecirknī noskaidrojās, ka agresīvie laupītāji nekad iepriekš nav sodīti.

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu likuma pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu