Spaisa tirgotāji nogājuši pagrīdē (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nesen stājās spēkā likuma grozījumi, kas paredz, ka tā dēvētā spaisa tirgotājus var saukt pie kriminālatbildības. Līdz ar to ir panākts tas, ka tirgotāji vairāk nogājuši pagrīdē.

Rīgas Kriminālpolicijas Narkotiku apkarošanas nodaļas priekšnieks Kaspars Briedis šorīt intervijā Latvijas radio pastāstīja, ka kopš pagājušās trešdienas, kad stājās spēkā jaunās likuma normas, kas kriminalizēja spaisa tirgošanu, par negodīgo rūpalu aizturētas četras personas.

Vienai no tām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

No tā secināms, ka tā ir liela problēma, ko izprot pat tiesas.

Šajā laikā izņemti aptuveni 158 iepakojumi.

Trīs no aizturētajām personām psihoaktīvās vielas tirgoja uz ielas.

Ir panākts tas, ka tirgotāji vairāk nogājuši pagrīdē.

Tādējādi viņiem ir grūtāk savu negodīgo rūpalu attīstīt.

Briedis izteica vērtējumu, ka cīņas rezultāts ir diezgan labs, jo patlaban neviena no psihoaktīvo vielu tirdzniecības vietām nestrādā. Pārdošana uz ielām esot sekundāra parādība, ar ko policija tikšot galā.

Policijas pārstāvis arī pauda gatavību cīnīties ar tiem spaisa tirgotājiem, kuri varētu savu darbošanos izvērst internetā.

Cīņa ar tautas metodēm

Viņš arī izteica viedokli par tautas metodēm, ko iedzīvotāji izmanto cīņai pret spaisa tirgotājiem. Briedis aicināja iedzīvotājus nevis pašiem izrēķināties ar spaisa tirgotājiem, bet gan ziņot policijai par iespējamām tirdzniecības vietām.

Ķeroties pie beisbola nūjām, vajadzētu atcerēties, ka tādējādi pašam var iestāties kriminālatbildība.

Iedzīvotāji aktīvi ziņojot par iespējamām tirdzniecības vietām.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu