KNAB aizturēto RPP darbinieku Truli atstādinās no amata (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturēto Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes priekšnieku Aigaru Truli atstādinās no amata, savukārt RPP veiks preventīvus pasākumus, lai pašvaldības policijā nepieļautu korupcijas iespējas, pastāstīja RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Trulis šobrīd atrodas atvaļinājumā, un, tiklīdz tas beigsies, viņu atstādinās no amata. Truli KNAB aizturēja atvaļinājuma laikā. «Viņam tiek inkriminēts sevišķi smags noziegums, un, protams, šai personai nebūs iespējas strādāt pašvaldības policijā pie jebkura iznākuma,» uzsvēra RPP priekšnieks.

Trulim inkriminētie Krimināllikuma panti un piemērotais drošības līdzeklis ir jājautā KNAB, taču līdz šim nekas neliecināja par potenciālu iespēju, ka viņš varētu šādā veidā rīkoties. Trulis pašvaldības policijā strādā kopš 90.gadu sākuma un bija pietiekoši pieredzējis un zinošs darbinieks, norādīja Lūkass.

Pēc portāla «pietiek.com» ziņām, KNAB Truli aizturējis aizdomās par koruptīvām darbībām, iespējams, piesedzot jeb nodrošinot tā dēvēto legālo jumtu masāžas salonu darbībai Rīgā. Šādu salonu blakusnodarbe mēdz būt prostitūcijas pakalpojumu sniegšana.

Lūkass nenoliedz, ka pašvaldības policijas kompetencē ir masāžas salonu kontrole un prostitūcijas regulējušo noteikumu ievērošana. «Viņš (Trulis), protams, organizēja darbu savā pārvaldē,» piebilda Lūkass.

Prostitūcijas novēršanas jomā RPP darot visu, lai nepieļautu nelikumības šajā rūpalā. «Mēs cīnāmies. Pārkāpumi tiek konstatēti, un, ņemot vērā viņu raksturu, pietiekoši grūti pierādīt personas vainu, tāpēc nepieciešams piesaistīt Valsts policijas darbiniekus un veikt kontrolpirkumus,» norādīja Lūkass.

Pēc Truļa aizturēšanas RPP analizēs iespējamos cēloņus un veiks preventīvus pasākumus, lai nepieļautu nākotnē šādas iespējas. «Darbs tiesībaizsardzības iestādēs pakļauts augstam korupcijas riskam. Kā redzams, arī mūsu rindās ir tādi cilvēki, kuri neiztur kārdinājumu. RPP būs grūti atgūt sabiedrības uzticību, taču darīsim visu, lai tā notiktu,» piebilda Lūkass.

Truļa iesniegtā amatpersonas deklarācija Valsts ieņēmumu dienestā liecina, ka pagājušajā gadā viņš par darbu RPP nopelnījis 38 549 eiro, savukārt bezskaidrā naudā uzkrājis 32 000 eiro.

Viņa īpašumā pagājušajā gadā bija dzīvoklis un 2004.gada izlaiduma vieglā automašīna. Parādsaistību Trulim nebija.

Trulis 2012.gadā bijis starp sešiem Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekiem, kurus Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja nolēmusi prēmēt par ilgstoši pastāvējuša prostitūcijas tīkla likvidēšanu.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu