KNAB atklāj ilgstošu Rīgas pašvaldības policijas amatpersonu kukuļošanu (45)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atklājis ilgstošu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) amatpersonu kukuļošanu. Birojs uzsācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamiem kukuļdošanas gadījumiem RPP amatpersonai par tās pieļauto bezdarbību kādas komercsabiedrības interesēs.

KNAB norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka ilgstošā laika posmā viena RPP amatpersona ir pieņēmusi vairākus kukuļus tālākai nodošanai RPP pārvaldes priekšniekam, lai tas, izmantojot savu dienesta stāvokli, rīkotos kukuļdevēja interesēs un pieļautu bezdarbību komercsabiedrības interesēs. Biroja rīcībā esošā informācija liecinot, ka vienā gadījumā amatpersonai ir nodots kukulis 375 latu (533,58 eiro), citā gadījumā 400 eiro apmērā.

Pēc kukuļa nodošanas RPP amatpersonas tika aizturētas 2014.gada 13.aprīlī. Neatliekamās procesuālās darbības, tajā skaitā, aizturēšanas un kratīšanas, veiktas, sadarbojoties ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi (ONAP), kuras lietvedībā atrodas kriminālprocess par sutenerismu organizētā grupā un izmeklēšanas laikā konstatēts, ka noziedzīgā nodarījuma īstenošanā iesaistītas arī RPP amatpersonas. ONAP procesa ietvaros aizturētas vēl trīs personas un tiek turpināta izmeklēšana.

KNAB uzskata, ka kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu vienu amatpersonu par aizdomās turēto kukuļa pieņemšanā (Krimināllikuma (KL) 320.panta pirmā daļa) un otru amatpersonu - par starpniecību kukuļošanā, ko izdarījusi valsts amatpersona (KL 322.panta otrā daļa), savukārt komercsabiedrības pārstāvi - par kukuļdošanu (KL 323.panta pirmā daļa).

Vienai amatpersonai ar tiesas lēmumu ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt otrai amatpersonai ar KNAB izmeklētāja lēmumu piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu