Lieldienās Lielvārdē nogrimis izklaides kuģītis, ir piesārņojums (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieldienās Lielvārdē nogrimis un Daugavu piesārņojis izklaides kuģītis «Līgo», aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Svētdien ap plkst.18 Valsts vides dienesta Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde saņēma ziņu par Lielvārdes novadā grimstošu izklaides kuģīti «Līgo». Kuģītis sācis grimt piestātnē, Daugavas upes krastā, Dārza ielā 3.

Ierodoties notikuma vietā, vides inspektori konstatēja, ka kuģīša grimšanas rezultātā ūdenī nonāk naftas produkti. Noplūde tika apturēta pēc pāris stundām, un VUGD izvietoja norobežojošās un absorbējošās bonas. Savukārt SIA «EKO osta» sāka veikt naftas produktu savākšanas darbus.

Foto: TVNET lasītājs

Šīs dienas gaitā notika naftas produktu likvidēšanas darbi Daugavā, kur daļēji nogrimis izklaides kuģītis «Līgo», aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā pastāstīja VUGD, naftas produkti bija noplūduši aptuveni 400 kvadrātmetru platībā, kas uzskatāms par nelielu daudzumu. Daugavā tika izvilktas norobežojošās bonas, kuras aiztur naftas produktu tālāku izplatīšanos.

Izklaides kuģītim esot 500 litru dīzeļdegvielas bāka, taču VUGD secinājis, ka no bākas noplūde nav notikusi. Visticamāk, izskalota motortelpa, kā rezultātā videi kaitīgās vielas nonākušas ūdenī.

Vakarpusē VUGD bija izdevies likvidēt naftas noplūdi Daugavā. Kā aģentūrai LETA pastāstīja dienestā, no VUGD puses patlaban nekādas aktīvās darbības netiek veiktas, taču noplūdes vietā joprojām stāv naftas produktus norobežojošās un absorbrējošās bonas, jo kuģis joprpjām ir daļēji nogrimis.

Foto: TVNET lasītājs

«Līgo» pacelšana netika veikta, un paredzēts, ka to organizēs pats kuģīša saimnieks.

VUGD norādīja, ka kamēr kuģis netiks pacelts, tikmēr dienests nožogojumu nenovāks, lai novērstu vielu izplatīšanos ūdenī atkārtotā vielu izplūšanas gadījumā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu