Aizturētas piecas personas aizdomās par «spaisa» tirgošanu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 9.aprīlī spēkā stājušies Krimināllikuma grozījumi, policija aizdomās par jauno psihoaktīvo vielu tirgošanu sākusi 12 kriminālprocesus un aizturējusi piecas personas, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas priekšnieks Sandis Radziņš.

Šajā laikā policija izņēmusi 750 iepakojumus ar, iespējams, apreibinošām vielām. Kopš Krimināllikuma grozījumiem visas tirdzniecības vietas slēgtas, taču policija novērojusi, ka bijušie klienti meklē iespējas, kā apreibināties. Tas liecina, ka pieprasījums pēc «spaisa» saglabājas.

Jau ziņots, ka 9.aprīlī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu apriti. Līdz šim Valsts policija par šo noziegumu aizturējusi četras personas.

Par šādām darbībām draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem vai naudas sods. Savukārt, ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, vainīgajiem draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.

Pēc grozījumu pieņemšanas Rīgā aizturēti vairāki cilvēki par jauno psihoaktīvo vielu tirdzniecību.

Policija pārliecināta, ka jaunās psihoaktīvās vielas no tirgus nepazudīs, jo pieprasījums, visticamāk, pastāvēs arī nākotnē. Tagad policijas uzdevums ir nepieļaut, lai šīs vielas tiek tirgotas publiski un atklāti, iepriekš teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu