Ugunsgrēka dēļ Rīgas pils rekonstrukcija aizkavējusies par pusgadu (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēka dēļ Rīgas pils rekonstrukcija aizkavējusies par pusgadu, intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja «Valsts nekustamo īpašumu» pārstāvis Būvniecības procesa vadības daļas vadītājs Aivars Siliņš.

Viņš pastāstīja, ka pils padomes atjaunošanas sanāksmē būvnieki apliecinājuši darīt visu, lai darbi notiktu arī turpmāk. Divu nedēļu laikā pilnsabiedrība «SBRE» iesniegs turpmāko darbu grafiku, ko padome izskatīs un pieņems lēmumu.

Prognozes liecina, ka Valsts prezidents savā rezidencē Rīgas pilī varētu atgriezties 2015.gada 1.novembrī. Šādā laika periodā būs noslēgta pils pirmās kārtas rekonstrukcija.

«Sliktākais ir tas, ka ir kaut kāds laiks iekavēts, nav apgūti paredzētie līdzekļi. Šobrīd ir situācija tāda, ka celtniekiem ir jāsasparojas, 150 cilvēku vietā vajadzētu strādāt 400 - 450 cilvēkiem. Pēc grafikiem, kas ir pieejami, šobrīd ir runa par apmēram sešu mēnešu [kavēšanās] posmu,» sacīja Siliņš.

2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks ar kopējo degšanas platību 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa, uguns skāra 3. un 4.stāvu.

Saistībā ar Rīgas pils ugunsgrēku policija aizdomās tur trīs cilvēkus, policija arī iesaldējusi divu juridisko personu kontus. Viens no aizdomās turamajiem ir celtnieks, savukārt divas personas bijušas atbildīgas par darbu uzraudzību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu