Prasa sākt jaunu kriminālprocesu par studentes slepkavību (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

Norādot uz pierādījumu slēpšanu policijā un prokuratūrā, šodien pie Ģenerālprokuratūras uz piketu pulcējās noslepkavotās studentes Elīnas Pupiņas draugi un radi, kuri prasīja sākt jaunu kriminālprocesu par seksuālu noziegumu pret meiteni.

Kā pastāstīja noslepkavotās jaunietes māte Aija Pupiņa, par seksuālu noziegumu pret Elīnu liecina vairāki lietiskie pierādījumi, kuri no prokuratūras un policijas puses līdz šim esot ignorēti.

Apsūdzētā Jāņa Gaigala aizstāve tiesā jaunietim plāno prasīt sodu, kas inkriminējams par slepkavību aiz neuzmanības, stāstīja nelaiķes māte. Taču cietusī puse ir pārliecināta, ka slepkavība un tās slēpšana tikusi iepriekš izplānota.

Piketa dalībnieki bija sagatavojuši plakātus ar slepkavības vietā atrasto Elīnas mantu fotogrāfijām.

Tajās redzama saplēsta un ar asins traipiem noklāta sieviešu apakšveļa. Tāpat uz plakātiem bija izlasāmi saukļi latviešu, krievu, angļu, vācu un pat spāņu valodā, kas pieprasa noteikt «patieso Elīnas nāves cēloni», kā arī apgalvo, ka Elīnas slepkavība un izvarošana nav izmeklēta.

Kopumā piketā piedalījās 13 cilvēki, tostarp Elīnas māte.

Tikmēr prokuratūra atturas komentēt pierādījumus Pupiņas slepkavības krimināllietā. «Pašlaik notiek lietas iztiesāšana, līdz ar to plašāki komentāri no prokuratūras puses par pierādījumu esamību netiks sniegti, jo tas var ietekmēt objektīvu tiesas spriešanu,» norādīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Jau ziņots, ka par studentes Elīnas slepkavību uz apsūdzēto sola sēdies meitenes draugs Gaigals. Tiesa 2013.gada oktobra vidū sāka krimināllietas izskatīšanu pēc būtības.

Gaigals tiesā atzina, ka ir lietojis spēku pret meiteni, taču noliedza, ka būtu gribējis viņu nonāvēt.

Saskaņā ar apsūdzību 2012.gada 15.maija vakarā Gaigals, būdams izdzēris 600-650 gramus viskija un nedaudz šampanieša, uzturējies savā dzīvesvietā Rīgā, Buļļu ielā, kad pie viņa ieradusies draudzene Elīna. Abi sastrīdējušies, un, kamēr meitene gulējusi dīvānā, Gaigals aplicis viņai rokas ap kaklu un saspiedis tās cieši kopā. Draudzeni viņš žņaudzis aptuveni pusotru minūti, tad iesitis viņai ar roku pa deniņiem, bet pēc tam iesitis vēl vismaz astoņas reizes, kā arī atsitis draudzenes galvu pret sienu un visbeidzot ar savu labo ceļgalu iesitis viņai pa seju.

Smagu miesas bojājumu dēļ iestājusies meitenes nāve, bet apsūdzētais paņēmis no viņas maka desmit latus un atstājis dzīvokli.

Par to Gaigalam tagad celta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību un KL 180.panta 1.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Bojāgājušās meitenes tuvinieki gan pieļauj, ka krimināllietā ir vēl vairāki nenoskaidroti apstākļi.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu