Skaidro, kāpēc pedofilam par meitenītes izmantošanu nosacīts sods (212)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fllickr.com/Jarle Refsnes

Plašu sabiedrisko rezonansi izraisījušo divu gadu cietumsodu nosacīti par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu Tukuma rajona tiesa 30. aprīlī piespriedusi, jo tieši šādu - nosacītu sodu, ļaujot apsūdzētajam palikt brīvībā, prasījusi piespriest prokurore Aivija Kārkliņa, vēsta portāls «pietiek.com».

Jau ziņots, ka saskaņā ar apsūdzību 1984.gadā dzimis vīrietis izmantoja to, ka kaimiņos pie vecmāmiņas ciemojās mazgadīgā, informēja Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Vīrietis kopā ar bērnu atradās kādā saimniecības ēkā, kur, izmantojot meitenes nespēju izprast notiekošo un nespēju pretoties savas mazgadības dēļ, apmierināja savas dzimumtieksmes pretdabiskā veidā un veica netiklas darbības.

Šādi apsūdzētais vīrietis ar mazgadīgo izrīkojās vairākas reizes, kas atstāja sekas cietušās psihiskajā veselībā. Apsūdzētais izteica bērnam draudus un apsolīja iedot konfektes, kā arī pieprasīja par notikušo nevienam nestāstīt.

Piespriež divus gadus nosacīti

Tukuma rajona tiesas tiesnese Rita Bruce varmākam 30. aprīlī piespriedusi divu gadu cietumsodu nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Tukuma rajona tiesā portāls noskaidroja, ka

tik salīdzinoši maiga soda piespriešana nav bijusi tiesas iniciatīva

- tieši šādu sodu arī prasījusi piespriest apsūdzības uzturētāja, prokurore Aivija Kārkliņa.

Savukārt pašas Kārkliņas paustais viedoklis Pietiek ceturtdien bija - šai lietai nevajagot pievērst uzmanību, šis sods esot adekvāts, un nevajagot par lietu spriest, nezinot tās būtību.

«Nevar visas lietas mērīt ar vienu mērauklu,» sacīja prokurore, atbildot uz jautājumu, vai tiesa, ka vīrietis, kurš ar piecgadīgo meiteni apmierināja savas dzimumtieksmes pretdabiskā veidā un veica netiklas darbības, turpmāk varēs brīvi pārvietoties.

Uz jautājumu, vai viņa uzņemas atbildību, ka šis vīrietis neapdraud citus bērnus, prokurore Kārkliņa «Pietiek.com» neatbildēja, paziņojot, ka viņai zvana otrs telefons un viņa nevar runāt.

Komentāri (212)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu