Koziols pieprasījis teju 100 000 eiro kompensāciju (56)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais laikraksta «Diena» kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā pieteicis 69 393 eiro materiālās un 28 457 eiro morālās kompensācijas pieprasījumu krimināllietā, kurā kāda sieviete apsūdzēta par 36 895 eiro izkrāpšanu no vīrieša, melojot par hokeja spēlēšanu un traģiski bojāgājušo tuvinieku bērēm.

Kā šodien ziņo laikraksts «Vesti Segodnja», krimināllietā par cietušo atzītais Viesturs Koziols četru gadu laikā sponsorējis mācības ASV, ārsta apmeklējumus un it kā pēkšņi mūžībā aizgājušo tuvinieku bēres. Iepriekšējā tiesas sēdē tiesa nopratināja liecinieci, kura nožēlu par nodarīto neizteica, bet gan vairākkārt norādīja, ka četrus gadus audzinājusi savus divus bērnus.

Rezultātā prokurore tiesai prasīja apsūdzētajai piespriest četru gadu reālu cietumsodu, jo nosacīta brīvības atņemšana «mērķi nesasniegtu». Patlaban kā drošības līdzeklis apsūdzētajai piemērots apcietinājums, ziņo laikraksts.

Saīsināto spriedumu krimināllietā paredzēts pasludināt rīt, 3.jūnijā, plkst.10.

Informācija tiesu informatīvajā sistēmā liecina, ka apsūdzētajai apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas - par krāpšanu lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Apsūdzētā sieviete spēlēja hokeju un, būdama personīgi pazīstama ar cietušo, ļaunprātīgi izmantoja vīrieša gatavību materiāli atbalstīt viņas centienus pilnveidot hokeja spēles prasmes, apmeklējot dažādas treniņa nometnes un apmācības, iepriekš informēja prokuratūrā.

Apsūdzētā paziņoja, ka brauks uz hokeja nometni Kanādā, un cietušais viņai pārskaitīja naudu, tomēr komandā apsūdzētā netika pieņemta.

Turpinot savu krāpšanas nodomu, apsūdzētā ar cietušo panāca abpusēju vienošanos, ka turpmākai naudas līdzekļu saņemšanai no cietušā viņai jāpiedalās hokeja treniņa nodarbībās un spēlēs un jāmācās augstskolā.

Sieviete sniedza cietušajam nepatiesas ziņas par to, ka spēlē hokeju Kanādā un ASV, kā arī apmeklē mācību nodarbības. Naudu viņa saņēma, taču visu laiku bija Latvijā un nekur nebija aizbraukusi, bet telefoniski un elektroniskajā sarakstē cietušajam apstiprināja, ka mācās Ziemeļamerikā un spēlē hokeju.

Lai izraisītu labdara līdzjūtību, sieviete paziņoja, ka it kā traģiski bojā gājis viņas tēvs, pēc tam māte, bet vēl pēc laika, ka bojā gājis arī brālis. Cietušais iežēlojās un iedeva apsūdzētajai naudu bēru izdevumiem.

Kopumā apsūdzētā sieviete no cietušā ieguva vairāk nekā 36 895 eiro, liecina apsūdzība.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu