Policija ekspertu atzinumus Zolitūdes traģēdijas lietā gaida uz rudens pusi (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Valsts policija ekspertu atzinumus Zolitūdes traģēdijas lietā gaida uz rudens pusi, šorīt Latvijas Televīzijā stāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Atbilstoši mūsu prognozēm uz rudens pusi saņemsim ekspertu slēdzienus, lai varētu lemt par atbildīgo saukšanu pie kriminālatbildības, teica policijas vadītājs.

Ķuzis atgādināja, ka pašlaik ir noslēgušies plānotie izmeklēšanas eksperimenti traģēdijas vietā, un nedēļas vai divu laikā izmeklētāji pametīs veikala drupas un atdos tās apsaimniekotājiem. Tagad darbs ir ekspertiem, piebilda Ķuzis.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Izmeklējot traģēdiju, Zolitūdes lielveikala drupās izmeklētāji veikuši divus eksperimentus - kontrolētu jumta slogošanu un graušanu un kontrolētus ugunsgrēkus, kas tika mākslīgi radīti uz Zolitūdes lielveikala «Maxima» jumta nesabrukušās daļas.

Pašlaik kriminālprocesā par cietušajiem atzīti 103 bojāgājušo tuvinieki, 51 cietušais, kurš traģēdijā guvis miesas bojājumus, un 40 personas, kurām nodarīts materiālais vai morālais kaitējums.

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju policija atklājusi viltotus ar būvniecību saistītus dokumentus, un vainīgais sodu jau saņēmis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu