14% dzimumnoziedznieku triju gadu laikā pastrādā citu noziegumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ernstthomasjr

Vairāk nekā desmitā daļa jeb 14% dzimumnoziedznieku triju gadu laikā pastrādā jaunu, taču ne ar seksuālu vardarbību saistītu noziegumu, trešdien, prezentējot pētījuma rezultātus par dzimumnoziedznieku recidīvu, žurnālistiem pastāstīja Valsts probācijas dienesta (VPD) pārstāvji.

VPD vadītājs Mihails Papsujevičs paskaidroja, ka noziegumi, kurus pastrādā par dzimumnoziegumiem sodītas personas, ir dažādi - auto vadīšana reibumā, miesas bojājumu nodarīšana un citi.

Savukārt atkārtoti triju gadu laikā dzimumnoziegumu pastrādājuši 6% pētījumā iekļauto personu.

Vienlaikus Papsujevičs norādīja, ka pētītais laika posms ir neliels, tāpēc rezultāti varētu atšķirties, ja tiktu pētīts ilgāks laika posms.

VPD ir apkopojis un analizējis datus par probācijas klientiem, kas notiesāti par dzimumnoziegumu izdarīšanu. Izpētē apzināti recidīva rādītāji personām, kas notiesātas par dzimumnozieguma izdarīšanu, kā arī analizēti šo notiesāto personu grupu raksturojošie kriminoloģiskie rādītāji.

Aptuveni 85% dzimumnoziegumu pret bērniem pastrādā tuvi cilvēki – radinieki, kaimiņi, ģimenes draugi.

Valsts probācijas dienests ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša iestāde. Dienests ir radīts, lai sekmētu noziedzības novēršanu valstī, nodrošinātu sabiedrībā izciešamo sodu kvalitatīvu izpildi un koordināciju un atslogotu pārējo tiesībaizsardzības iestāžu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu