Uz ielas atrod guļam vienpadsmitgadīgu meiteni alkohola reibumā (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/bevgoodwin

Vidzemes reģionā pēc saindēšanās ar alkoholu slimnīcā nogādātas divas mazgadīgas personas, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Bukša.

Kādu 11 gadus vecu meiteni bez samaņas atraduši draugi. Meitene nogādāta slimnīcā ar aizdomām par alkohola un tablešu vai citu vielu lietošanu. Savukārt kādai 13 gadus vecai meitenei mediķi konstatējuši vairāk nekā divu promiļu reibumu.

Tāpat Vidzemē mediķi saņēmuši izsaukumu par piecus mēnešus vecu zīdaini, kuram bijusi paaugstināta temperatūra. Sniedzot palīdzību, zīdainim apstājusies arī elpošana un sirdsdarbība. Mediķiem veiksmīgi izdevies mazuli reanimēt un slimnīcā nogādāt stabilā stāvoklī.

Savukārt Pierīgā 11 gadus vecs zēns atpūtas parkā kritienā no vairāku metru augstuma guvis galvas un vēdera traumas, bet kāda gadu veca meitenīte guvusi roku un krūškurvja applaucējumus, uzraujot sev virsū karstu putru.

Kurzemē 20 gadus vecs vīrietis guvis sejas un augšdelmu apdegumus no automašīnas radiatora radītā tvaika. Vēl Kurzemē mediķi saņēmuši izsaukumu pie kāda 71 gadu veca vīrieša, kuram pirms vairākām dienām iekodusi čūska. Iepriekš vīrietis bija atteicies doties uz slimnīcu, taču pēc vairākām dienām kājai ir palielinājusies tūska un hematomas.

Vēl Kurzemē kāds 17 gadus vecs puisis, krītot uz stikliem, guvis grieztas brūces apakšdelmā ar muskuļu un cīpslu bojājumiem. Puisis nogādāts specializētā klīnikā Rīgā.

Savukārt Zemgalē 47 gadus vecs vīrietis, mežā zāģējot kokus, guvis smagas traumas, vienam no kokiem uzkrītot vīrietim virsū. Vīrietis ar mugurkaula bojājumiem un ribu lūzumiem nogādāts slimnīcā Rīgā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi saņēmuši 1177 izsaukumus, no kuriem 239 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu