Aizvadītajā naktī Ziepniekkalnā degušas trīs dārza mājiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā naktī Ziepniekkalna rajonā degušas trīs dārza mājiņas, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz Ozolciema ielu saņēma plkst.23.16. Pēc ierašanās notikuma vietā, VUGD darbinieki secinājuši, ka ar atklātu liesmu deg trīs dārza mājiņas. Kopējā degšanas platība bijusi 100 kvadrātmetri. Dzēšanas darbus apgrūtinājušas blakus esošais augstsprieguma elektrotīkls.

VUGD darbiniekiem ugunsgrēku likvidēt izdevies plkst.3. Kā norādīja Vetere, ugunsgrēka iespējamais iemesls varētu būt augstsprieguma vada plīsums.

Citviet Latvijā vairākas ugunsnelaimes bijušas saistītas ar meža zemes, siena un sausās zāles degšanu. Lielākais meža zemes ugunsgrēks fiksēts Alojas novadā, kur meža zemsedze degusi 2,3 hektāru platībā. Savukārt Ropažu novadā ugunsdzēsēji dzēsuši meža zemsedzes ugunsgrēku 700 kvadrātmetru platībā, bet Ventspilī aizdegusies meža zemsedze 500 kvadrātmetru platībā.

VUGD aicina karstajā laikā cilvēkus pie dabas būt īpaši uzmanīgiem, kā arī smēķētājus pārliecināties, ka cigarešu izsmēķis ir pilnībā nodzēsts pirms to iemest tam paredzētajā atkritumu tvertnē.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis izsaukumu uz 78 notikumiem, no kuriem 33 bijuši ugunsgrēki, 30 gadījumos notikuši glābšanas darbi, bet vienā gadījumā izsaukums bijis maldinošs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu