Garāžu teritorijā Rīgā atrasti vairāk nekā 100 sprādzienbīstamu priekšmetu (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Garāžu teritorijā Rīgā ceturtdien tika atrasti vairāk nekā 100 sprādzienbīstami priekšmeti, un tikai astoņos vakarā satiksme Sadovņikova ielā tika atjaunota un iedzīvotāji varēja atgriezties tuvējās ēkās, liecina Valsts policijas paziņojums.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts vienos dienā.

Policija informē, ka garāžu, kurās atrasti sprādzienbīstami priekšmeti, teritorija ir pilnībā pārbaudīta. Pirms neilga laika Nacionālo bruņoto spēku (NBS) darbinieki no garāžu teritorijas izveda atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus, līdz ar to evakuētie iedzīvotāji ir atgriezušies ēkās un satiksme Sadovņikova ielā pilnībā atjaunota, taču policija vēl turpina darbu notikuma vietā.

NBS savā «twitter» kontā vēsta, ka divas vienības pēc ilga darba notikuma vietu ap plkst.19.30 pameta, aizvedot tur atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus. Notikuma vietā, veicot tā rūpīgu pārbaudi, abu Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienību speciālisti atrada vairāk nekā 100 sprādzienbīstamu priekšmetu. Starp vairāk nekā 100 atrastajiem priekšmetiem pārsvarā ir artilērijas lādiņi. Lielā daudzuma dēļ to iznīcināšanu veiks piektdien.

Ņemot vērā plašo darba apjomu notikuma vietā, iepriekš turp nosūtīto vienību papildināja otra vienība, kas tik bieži negadās, norāda NBS.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu