Zolitūdē sabrukušā lielveikala būvinženiera lūgumu tiesa noraida (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nams 11.jūlijā noraidījis Zolitūdē sabrukušā lielveikala būvinženiera Ivara Sergeta lūgumu līdz tiesvedības beigām atjaunot sertifikāta darbību.

Sergteta sertifikātu pēc Zolitūdes traģēdijas anulēja Latvijas Būvinženieru savienība (LBS).

Sergets tiesai lūdza pagaidu noregulējumu, proti, apturēt lēmumu par sertifikāta anulēšanu. Tiesa Sergeta lūgumu noraidīja.

Kā aģentūrai LETA norādīja tiesā, pārsūdzību Sergets var iesniegt 14 dienu laikā no tiesas lēmuma 14.jūlijā, tomēr blakus sūdzība tiesā vēl nav saņemta. Sergeta pārstāvis, zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks aģentūrai LETA pastāstīja, ka lēmums tiks pārsūdzēts un sūdzība tiek gatavota.

Datums, kad lieta varētu tikt izskatīta pēc būtības, vēl nav noteikts.

Kā ziņots, pēc lielveikala «Maxima» sagrūšanas, nogalinot 54 cilvēkus, LBS anulēja sertifikātus diviem no lielveikala projektā iesaistītajiem būvspeciālistiem - Andrim Gulbim un Sergetam. LBS ekspertīzēs atklājās, ka slodze uz lielveikala sijām bijusi vairākkārt lielāka, nekā savā projektā paredzējis Sergets. Tas arī bija iemesls viņa sertifikāta anulēšanai.

Sergets lēmumu par sertifikāta anulēšanu neveiksmīgi pārsūdzēja LBS un pēc tam Ekonomikas ministrijā (EM), kas ir atbildētāja šajā lietā.

Jau ziņots, ka LBS Sertifikācijas un novērtēšanas komisija pērn 27.novembrī nolēma apturēt septiņu Zolitūdes traģēdijā iesaistīto sertificēto būvinženieru sertifikātus. EM šā gada 12.janvārī sertifikātu apturēšanu atzina par prettiesisku, norādot, ka valdības noteikumi neļauj LBS apturēt sertifikātu darbību, jo tos drīkst tikai anulēt.

LBS janvārī nolēma anulēt sertifikātus tikai diviem no septiņiem speciālistiem - sabrukušās «Maximas» konstruktoram Sergetam un ekspertīzes veicējam Andrim Gulbim. Sergets savu vainu nebija gatavs atzīt un jau sākotnēji neizslēdza iespēju apstrīdēt lēmumu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu