Neatstāj savu velo pie tirdzniecības centriem - to var nozagt! (64)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Kārtējo reizi pie tirdzniecības centra «Spice» tika nozagts ritenis. Šoreiz 20. jūlija vakarā pie veikala D ieejas ap pulksten 19 līdz 20. Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins ziņo, ka tieši pie tirdzniecības centriem visbiežāk tiek zagti velosipēdi. Par zādzību esot sākts kriminālprocess.

Kāda TVNET lasītāja stāsta, ka 20. jūlijā vakarā pie tirdzniecības centra «Spice» tika nozagts viņas divritenis «SCOTT ASPECT 45» ar «S» rāmi.

«Manam ikdienas pārvietošanās līdzeklim bija tik tikko veikta pilna tehniskā apkope! Pēc sadursmes ar auto uz rāmja redzami vizuāli defekti, kā arī nolauzta daļiņa bremžu hēbeļa,» norāda cietusī.

Foto: TVNET lasītāja foto

Viņa atklāj, ka pie veikala ieejas bija pieslēgti divi velosipēdi. Tomēr garnadži piesavināties paspēja tikai vienu, viņas braucamrīku. Riteņi bijuši pieslēgti ar resnu trosi caur rāmi un pakaļējo riepu. Par zādzību ir sākts kriminālprocess.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Krieviņa informē, ka par kameru ierakstu kvalitāti atbild tirdzniecības centri, bet nav obligāts nosacījums, ka ierakstiem jābūt kvalitatīviem un ka kamerām vispār jābūt. Tātad Valsts policijai jāstrādā ar tādiem materiāliem, kādi ir pieejami, vai bez tiem.

Foto: TVNET lasītāja foto

Viņa piebilst, ka pašvaldības policijai ir augstas kvalitātes videonovērošanas kameras, tāpēc arī tās maksā dārgi. Tās tiek izvietotas vietās, kur apgrozās daudz cilvēku, un novērošanas ierīču izvietošanas vietu skaits pieaug. Turklāt pašvaldību kameru izvietojums pie tirdzniecības centriem visdrīzāk nenotiks, lai palīdzētu apkarot velo zādzības, jo tā esot privātā teritorija. Krieviņa skaidro, ka esot īpaša komisija, kas izlemj, kur kameras izvietot.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu