Noslīcis jaunietis pēc lēciena Daugavā no Salu tilta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vakar kāds jaunietis noslīcis pēc lēciena no Salu tilta Daugavā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Jaunietis Daugavā bija lēcis pie Lucavsalas. Pēc pāris stundām glābēji viņu zem ūdens atrada un izcēla.

Rundāles pagastā Īslīcē šodien noslīcis kāds 42 gadus vecs vīrietis. VUGD darbinieki informāciju par peldēt devušos vīrieti, kurš pagājis zem ūdens, saņēma plkst.11.01. Glābēji pusstundas laikā atrada bojā gājušo 42 gadus veco vīrieti un izcēla no ūdens.

Kā pastāstīja Vetere, pēdējo nedēļu laikā gandrīz ik dienu VUGD darbinieki steidzas uz notikuma vietām, kur saņemta informācija par nelaimes gadījumiem. VUGD statistikas dati liecina, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad VUGD darbinieki no ūdenstilpēm bija izvilkuši 11 personas, šogad skaits sasniedzis jau 26 cilvēkus. Šogad no ūdenstilpēm VUGD glābēji kopumā izcēluši jau 83 noslīkušus cilvēkus. Vienlaikus VUGD norādīja, ka faktiski noslīkušo cilvēku skaits ir vēl lielāks, jo gadījumos, kad iedzīvotāji saviem spēkiem izvelk no ūdens slīkstošo bez dzīvības pazīmēm, glābēji uz notikuma vietu neizbrauc.

VUGD atgādina, ka peldēties alkohola reibumā ir aizliegts. Tāpat aizliegts bez ūdens gultnes izpētes lēkt ūdenī no tramplīna, laipas, tilta vai krasta. Savukārt vecākiem un aizbildņiem jāatceras, ka aizliegts bērnu atstāt bez pieskatīšanas teritorijā, kurā ir ūdenstilpe.

Visdrošāk ir peldēties oficiālajās peldvietās, kā arī ieteicams nepeldēties vienam. VUGD atgādina, ka nav ieteicams peldēties stiprā vējā, naktī vai negaisa laikā.

VUGD aicina peldētājus nepārvērtēt savus spēkus, bet gadījumā, ja persona ir pārkarsusi saulē, ūdenī doties lēnām. Pretējā gadījumā var notikt strauja temperatūras maiņa, kas var izraisīt muskuļu krampjus vai sirdsdarbības un asinsrites traucējumus. Vizinoties ar ūdens transportlīdzekli, drošībai nepieciešams uzvilkt glābšanas vesti.

Slīcēju var glābt tikai cilvēks, kurš labi apguvis peldēšanas tehniku un zina paņēmienus, kā satvert cietušo un izvilkt viņu krastā. Personai, kura steigusies palīgā slīcējam, jāatceras parūpēties arī par savu drošību, izmantojot kādu peldlīdzekli, norāda VUGD. Savukārt no krasta slīcējam var sniegt palīdzību, pametot virvi vai kādu peldošu priekšmetu, kas palīdzētu noturēties virs ūdens.

Dienests atgādina, ka nelaimes gadījumā glābējus nekavējoties jāizsauc pa tālruni 112 un pēc iespējas precīzāk jānorāda nelaimes vietas koordinātas un piebraukšanas iespējas. Pēc izsaukuma glābēji ir jāsagaida un jānorāda cietušā atrašanās vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu