Novērš vēl divus gaļas izvešanas mēģinājumus no karantīnas zonas (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Policijas darbinieki ceturtdien novērsa vēl divus gaļas izvešanas mēģinājumus, veicot personu un transportlīdzekļu pārbaudi Āfrikas cūku mēra (ĀCM) karantīnas zonā, pavēstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne.

Viens no tiem Dagdas novada Dagdas pagastā, kad 1955.gadā dzimusī sieviete ar automašīnu mēģināja izvest ap trīs kilogramiem cūkgaļas. Bet otrs gadījums konstatēts Krāslavas novada Kalniešu pagastā, kur tika apturēta automašīna un pārbaudes laikā tajā atrasti septiņi kilogrami sadētas gaļas. Pēc 1982.gadā dzimušā vadītāja vārdiem tā nav bijusi cūkgaļa, bet aitas gaļa.

Informācija par konstatētajiem gadījumiem pārbaudei un tālāko lēmumu pieņemšanai tika nodota Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbiniekiem.

Āfrikas cūku mēra vīruss Latvijā ir apstiprināts 26 meža cūkām un 19 mājas cūkām 11 piemājas saimniecībās. Kopumā līdz šim iznīcinātas 185 mājas cūkas. Inficētās cūkas konstatētas Latgalē un arī Vidzemē - Valkas novadā.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu