Liepājas ostā slēgta kuģu satiksme - atrasta grunts mīna (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas ostas akvatorijā atrasta nesprāguša grunts mīna, tādēļ uz laiku tika slēgta kuģu satiksme, informēja Aizsardzības ministrijā.

Otrdien plkst.6.40 Liepājas ostas kapteinis sazinājās ar Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC Rīga) un informēja, ka zemes smelšanas darbu rezultātā Liepājas ostas akvatorijā tika atrasta nesprāgusi aviācijas bumba.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs informēja Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotu par sprādzienbīstama priekšmeta atrašanu. Pašlaik bruņoto spēku speciālisti veic aviācijas bumbas neitralizēšanu.

Ņemot vērā situācijas nopietnību, Liepājas ostas kustības dienests uz nenoteiktu laiku ir slēdzis kuģa satiksmi Liepājas ostā.

Bruņoto spēku speciālisti konstatējuši, ka atrasta ir nevis aviācijas bumba, bet nesprāgusi grunts mīna. Šobrīd mīna veiksmīgi nogādāta uz grunts, kur to plānots iznīcināt. Sapieri vēlreiz detalizēti to apskatīs un lems par tālāko rīcību, lai neitralizētu.

Kuģu satiksme Liepājas ostā atjaunota.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu