Rīgas brīvostā šorīt notikusi ķīmiskas vielas noplūde (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas brīvostā šorīt notikusi nezināmas ķīmiskas vielas noplūde, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viela nolūdusi, kad notikusi tās pārkraušana uz kuģi. Ķīmiskā viela noplūdusi uzņēmuma «Rīgas Universālais terminālis» teritorijā Atlantijas ielā 27, kad pārkraušanas laikā apgāzusies cisterna.

Kopumā noplūduši ap 400 litri ķīmiskās vielas. Izsaukumu VUGD uz notikuma vietu saņēmis plkst.6.04. Dienests ķīmiskās vielas noplūdes likvidēšanai nosūtījis astoņas autocisternas, divus ķīmisko avāriju automobiļus un divus pacēlājus.

Patlaban negadījuma sekas lokalizētas - vielas noplūde ierobežota desmit kvadrātmetru teritorijā, informēja VUGD.

Papildināts: «Rīgas universālā termināļa» teritorijā ķīmiskas vielas noplūde kaitējumu nav nodarījusi

Uzņēmuma «Rīgas universālais terminālis» teritorijā, kur ceturtdienas rītā notikusi ķīmiskas vielas analīna noplūde, kaitējums videi nav konstatēts, pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Jūlija Ņikitina.

Viņa paskaidroja, ka negadījums noticis ķīmiskās vielas konteinercisternas pārvietošanas rezultātā. Autovilcējam ar konteinercisternu, šķērsojot dzelzceļa sliedes, trieciena rezultātā pārlūzis sakabes āķis. Konteinercisternai, krītot no pārvadājuma platformas, tika salauzts vārsts, kā rezultātā uz cieta asfalta seguma noplūda aptuveni 400 litri analīna.

Apsekojot negadījuma vietu, Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori nav konstatējuši vielas nokļūšanu vidē. Situācija tiek kontrolēta un teritorijā notiek sanācijas darbi. Avārijā nav cietušo.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki ap negadījuma vietu izveidojuši apvaļņojumu, lai novērstu ķīmiskās vielas tālāku izplatīšanos vidē. Uzņēmuma «Rīgas universālais terminālis» teritorijā sanācijas darbus veic «Eko Osta».

VUGD pārstāve Inga Vetere aģentūrai BNS pastāstīja, ka dienesta darbinieki savu darbu notikuma vietā jau ir pabeiguši.

Analīns ir ķīmiska viela, kuru izmanto farmācijā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu