Latvijā šogad sarucis alkohola «točku» skaits (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas aktivitātes nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanas jomā ir veicinājušas nelegālā alkohola tirdzniecības vietu skaita pakāpenisku sarukumu, informēja Valsts policija.

Valsts policija pirmajā pusgadā kopumā atsavinājusi vairāk nekā 49 000 litru nelegālā alkohola, gandrīz deviņus miljonus cigarešu, kā arī 74 000 litru naftas produktu.

Apkopojot pirmā pusgada rezultātus, policija secina, ka aktivitātes nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanas jomā ir veicinājušas nelegālā alkohola tirdzniecības vietu skaita pakāpenisku sarukumu. Pēc reģionu sniegtās informācijas, policija novērojusi, ka pārbaudāmo nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietu skaits būtiski krities Latgales reģionā.

Šajā laikā Latgales reģionā atklāta un pārtraukta trīs nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražotņu darbība Daugavpilī un tās apkārtnē, kā arī Kārsavas novadā.

Šobrīd iezīmējas tendence, ka nelegālo akcīzes preču apritē nonāk mazāks skaits šo preču vienību. Tomēr, neraugoties uz to, šajā periodā būtiski pieaudzis sākto kriminālprocesu skaits par nelikumīgu preču apriti.

Kopumā valstī ir sākti 205 kriminālprocesi, no tiem Rīgas reģionā ir sākti 145 kriminālprocesi, kas ir par 93 vairāk nekā pagājušajā gadā analoģiskā periodā.

Ar akcīzes nodokli apliekamo preču tirdzniecības, glabāšanas un realizācijas noteikumu pārkāpumu novēršana joprojām ir viena no Valsts policijas prioritātēm.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu