Brīdina par nelikumīgiem interneta pakalpojumu sniedzējiem Rīgā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas SPRK rīcībā ir nonākusi informācija par komersantiem Rīgā, kas ir noslēguši līgumus ar iedzīvotājiem par interneta pakalpojumu sniegšanu, izrakstījuši rēķinus, bet interneta pakalpojuma sniegšanu reāli nenodrošina.

Krāpnieki piedāvā Latvijas iedzīvotājiem slēgt līgumus par interneta pakalpojuma sniegšanu, lai gan šie komersanti nav tiesīgi sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus. Atsevišķi komersanti nav pat atrodami to juridiskajās adresēs, līdz ar to ne iedzīvotāji, kas noslēguši līgumu, ne kāds cits ar komersantu nevar pat sazināties.

SPRK Elektronisko sakaru un pasta departamenta Pakalpojumu kvalitātes nodaļas vadītājs Aleksandrs Čerņakovs-Neimarks norāda, ka ir svarīgi pirms līguma parakstīšanas to rūpīgi izlasīt un pārbaudīt visu pieejamo informāciju par konkrēto elektronisko sakaru pakalpojuma sniedzēju.

Apmeklējot SPRK mājaslapu «www.sprk.gov.lv», sadaļu «Aktuāli», ikviens var pārliecināties, vai komersants, kurš jau sniedz vai piedāvā sniegt interneta un citus elektronisko sakaru pakalpojumus, ir reģistrēts kā elektronisko sakaru komersants. SPRK aicina iedzīvotājus neslēgt elektronisko sakaru pakalpojumu līgumus ar komersantiem, kuri nav reģistrēti minētajā reģistrā.

Iedzīvotāji vai komersanti, kuri ir jau noslēguši līgumus par elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu ar komersantu, kas nav reģistrēts minētajā sarakstā, tiek lūgti par to informēt SPRK darbiniekus elektroniski, nosūtot līguma par elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu kopiju un pēdējā rēķina kopiju uz adresi «sprk@sprk.gov.lv» vai pa pastu uz regulatora adresi - Ūnijas iela 45, Rīga, LV-1039.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu