Par narkologa Kudojara slepkavību Baltkrievijā tiesā radinieku (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka iespējamais 2010.gadā nošautā narkologa Igora Kudojara slepkava ir nelaiķa dzīvesbiedres Violetas Žaivoronko brālis un lieta tikusi nosūtīta izmeklēšanai Baltkrievijā, kur tā sagatavota tiesai, pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Viņš minēja, ka vēl 2010.gadā policija ieguva informāciju, ka nelaiķa dzīvesbiedres brālis uzreiz pēc slepkavības devies uz Baltkrieviju. Tā kā Žaivoronko brālim ir Baltkrievijas pilsonība, Valsts policija ar mērķi paātrināt ierosināto kriminālprocesu lietu nosūtīja izmeklēšanai Baltkrievijas tiesībsargājošajām iestādēm.

Sadovskis gan atzīmēja, - lai gan nelaiķa Kudojara dzīvesbiedres Žaivoronko brālis tiek tiesāts Baltkrievijā, tas tiek darīts saskaņā ar Latvijas likumiem.

Ar Baltkrievijas miliciju aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Tikmēr Latvijas Augstākajā tiesā apelācijas instancē tiek skatīta krimināllieta pret Žaivoronko, kura apsūdzēta par sava dzīvesbiedra Kudojara slepkavības organizēšanu. Lieta AT nonāca pēc tam, kad par Rīgas apgabaltiesas notiesājošo spriedumu apsūdzētās atraitnes aizstāvis iesniedza apelācijas sūdzību.

Rīgas apgabaltiesa 2013.gada 19.martā Žaivoronko atzina par vainīgu viņai celtajā apsūdzībā un sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz desmit gadiem, papildus nosakot arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz vienu gadu. Tāpat apgabaltiesa nolēma, ka sievietei būs jāatlīdzina kaitējums vairākiem cietušajiem.

Jau ziņots, ka Kudojars ar diviem šāvieniem tika nogalināts 2010.gada 4.martā ap plkst.22.30 Rīgā, Ķengaragā. Jau pēc dažiem mēnešiem policija norādīja uz versiju, ka slepkavību mantkārīgā nolūkā organizējusi viņa paša sieva, bet slepkava bijis sievas brālis. Sievietes brālim 2010.gada 20.maijā tika piemērots apcietinājums, taču to izpildīt fiziski nebija iespējams, jo likumsargi vīrieti nevarēja atrast.

Ārsta atraitnei apsūdzība tika celta pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 9.punkta un 20.panta 2.daļas jeb par to, ka viņa organizējusi vīra slepkavību mantkārīgā nolūkā. Par KL 117.panta 9.punktā paredzēto noziedzīgo nodarījumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova, sākotnēji šajā lietā apsūdzība tika celta arī narkologa atraitnes draugam, bet vēlāk daļā pret viņu kriminālprocess tika izbeigts noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu