Atgriežoties no Lielbritānijas, Rīgā aizturēti divi meklēšanā esoši Latvijas pilsoņi (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lidostā «Rīga» otrdien aizturēti divi meklēšanā esoši Latvijas pilsoņi, kuri pārradušies no Lielbritānijas, «Tvnet» informēja Valsts robežsardzē.

Lidostā konstatēts, ka divi no Londonas un no Mančesteras ieceļojoši Latvijas pilsoņi atrodas policijas meklēšanā un personas nepiciešams apcietināt, kas arī izdarīts - personas aizturētas un nodotas policijai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem. Silenes robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka Latvijā ieceļojošiem četriem Gruzijas un diviem Baltkrievijas pilsoņiem nav derīgas ieceļošanas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Noformēti ieceļošanas atteikumi pie robežas un personas atgrieztas uz Baltkrieviju.

Izceļošana no valsts liegta divām personām - Terehovas robežkontroles punktā liegta izceļošana uz Krieviju 1931.gadā dzimušai Latvijas valsts piederīgajai, jo persona uzrādīja pasi, kas nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas valstīm. Pases derīguma termiņš bija 50 gadi. Persona atgriezta valstī.

Lidostā «Rīga» liegta izceļošana uz Antāliju Turcijā vienai nepilngadīgajai Latvijas pilsonei, kura nevarēja uzrādīt vismaz viena vecāka notariāli apstiprinātu piekrišanu patstāvīgai izceļošanai no valsts. Persona atgriezta valstī.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām –diviem Igaunijas, diviem Krievijas, diviem Ukrainas un vienam Gruzijas pilsonim.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā konstatēti pārkāpumi astoņām personām – divām Krievijas, trim Baltkrievijas, vienam Nīderlandes un diviem Latvijas pilsoņiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu