Sirmgalvjiem izkrāpj lielas naudas summas, upurus nolūko uz ielas (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija brīdina, ka joprojām uzdarbojas krāpnieki, kuri dažādos veidos apkrāpj vecāka gadagājuma cilvēkus. Pēdējā laikā policijā reģistrēti vairāki jauni krāpšanas gadījumi, kuru rezultātā no sirmgalvjiem izkrāptas lielas naudas summas, «Tvnet» informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Pēdējā laikā policijā

saņemta informācija par krāpniekiem, kuri uz ielas nolūko vecāka gadagājuma cilvēkus.

Krāpnieki sāk sarunu ar nolūkoto upuri. Stāstot par it kā slimnīcā nonākušu radinieku, viņi lūdz parādīt, kur atrodas viņu meklētā slimnīca. Piekrītot parādīt meklēto vietu, pensionārs iekāpj krāpnieku automašīnā, un visi kopā dodas uz konkrēto slimnīcu.

Pensionāra klātbūtnē krāpnieki it kā sazinās ar mediķi, kurš it kā norāda, ka pacientu varēs apmeklēt vien pēc pāris stundām. Izmantojot šo atrunu, krāpnieki lūdz pavadīt šo laiku pensionāra dzīvesvietā. Nonākot upura mājoklī, krāpnieki apvārdo sirmgalvjus, stāstot, ka viņu tuviniekam pietrūkst nepieciešamās naudas summas ārstēšanai, vai lūdz samainīt dolārus pret eiro, un tādā veidā izmāna no viņiem naudu.

Policija ikvienu aicina būt uzmanīgam, kā arī par šādiem krāpniekiem brīdināt savus tuviniekus, kaimiņus un vientuļus vecāka gadagājuma cilvēkus. Tāpat policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecākus cilvēkus par pastāvošajiem riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās.

Saņemot šādus aizdomīgus lūgumus no nepazīstamām personām, policija aicina neuzticēties un nekavējoties par šādiem aizdomīgiem gadījumiem informēt policiju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu