Aiztur eiro banknošu viltotājus un izplatītājus (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) aizturējusi divu personu grupu par viltotu eiro banknošu izgatavošanu un izplatīšanu. Aizturēta sieviete un vīrietis, pie kuriem atrasts arī nelikumīgi uzglabāts ierocis un munīcija.

Sākoties vasaras sezonai, policijā saņemta informācija par vairākiem gadījumiem, kad suvenīru veikaliņos konstatētas viltotas eiro banknotes. Suvenīru tirgotāji stāstījuši, ka pircējs, pērkot suvenīrus, pārsvarā norēķinājies ar viltotām 50 un 100 eiro banknotēm, pretī saņemot atlikumu. Šie gadījumi konstatēti Rīgā, Jūrmalā, Turaidā un Siguldā.

Foto: Valsts policija

Izstrādājot un īstenojot operatīvo pasākumu plānu, VP izdevies noskaidrot iesaistītās personas. Par eiro banknošu viltošanu un izplatīšanu aizturēta 1979.gadā dzimusi sieviete un 1969.gadā dzimis vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt sodīts par ekonomiskiem noziegumiem.

Otrdien, 26.augustā, veicot sankcionētu kratīšanu pie abām noskaidrotajām personām kādā privātmājā Rīgas rajonā, atrastas divas viltotas 50 eiro banknotes, 34 viltotas valsts valodas prasmes apliecības, kā arī nereģistrētu ieroci un munīciju.

Šobrīd pret aizturētajiem uzsākti kriminālprocesi par viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanu un izplatīšanu, kā arī par nelikumīgu ieroču un munīcijas glabāšanu. Šobrīd turpinās izmeklēšana.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu