Aiztur vīrieti par draudiem uzspridzināt centrālo staciju un veikalu «Stockmann» (41)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas (VP) darbinieki naktī uz trešdienu aizturējuši 1985.gadā dzimušu vīrieti, kurš sniedzis viltus informāciju par ēkās ievietotiem spridzekļiem.

Pēdējo dienu laikā šī ir jau otrā operatīvi aizturētā persona, kas sniegusi nepatiesu paziņojumu par ēkās ievietotu spridzekli.

Lai arī vīrietis zvanījis no mobilā tālruņa, kuram nebija SIM kartes, policijas darbiniekiem dažu stundu laikā izdevās noskaidrot viņa atrašanās vietu un aizturēt viltus zvanu veicēju.

Policija brīdina, ka šādu viltus paziņojumu gadījumā ne SIM kartes izņemšana, ne telefona numura slēpšana neliedz policijas darbiniekiem operatīvo meklēšanas pasākumu gaitā noskaidrot un aizturēt personas, kuras veic viltus zvanus.

Pirmdien anonīmi tika sniegta informācija par ievietotiem spridzekļiem Rīgas Centrālās stacijas ēku kompleksā, kā arī tirdzniecības centrā «Stockmann». Zvanītāja norādītajās vietās pārbaudi veica Valsts policijas pretterorisma vienības «Omega» darbinieki. Sprādzienbīstami priekšmeti ēkās netika atrasti Savukārt otrdienas vakarā divas reizes saņemta informācija par it kā ievietotiem spridzekļiem vienā no Rīgas Centrāltirgus paviljoniem, tirdzniecības centrā «Stockmann», kā arī kādā veikalā Grīvas ielā. Veicot pārbaudi visās norādītajās vietās, sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti.

Saņemot viltus informāciju par ēkās ievietotiem spridzekļiem, policijā tika uzsākti kriminālprocesi un sākta vainīgās personas meklēšana.

Aizturētais vīrietis iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziegumiem. Pašlaik viņš savu vainu atzīst daļēji.

Policija turpina darbu, lai noskaidrotu konkrētās personas un citu personu saistību ar līdzīga rakstura noziegumiem, kas pastrādāti pēdējā laikā. Pret viltus zvanītāju uzsākts kriminālprocess par apzināti nepatiesu ziņojumu par spridzināmās ietaises ievietošanu.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu personām, kuras veic viltus zvanus, var draudēt reāla brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu