Lūdz kriminālvajāšanu pret piecām personām par 71 000 eiro izspiešanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret piecām personām par 71 143 eiro kukuļa izspiešanu no kāda uzņēmuma.

KNAB paziņojumā presei norāda, ka Ģenerālprokuratūrai nodoti 2013.gadā sāktā kriminālprocesa materiāli pret piecām personām par izspiešanu organizētā grupā, nelikumīgu brīvības atņemšanu un Valsts policijas valsts amatpersonas nosaukuma un varas patvaļīgu piesavināšanos nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

Izmeklētāju savāktie pierādījumi liecina, ka no privāta uzņēmuma pārstāvjiem par iespējamās nelikumīgās darbības fakta slēpšanu tika pieprasīts kukulis 71 143 eiro apmērā. No uzņēmuma pieprasīta manta.

KNAB uzskata, ka kukulis no uzņēmuma pārstāvjiem tika izspiests, draudot kaitēt personas likumīgām interesēm, proti, tika draudēts ar represijām no policijas puses.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu