Par vairākām zādzībām no dzīvokļiem aizturēta trīs cilvēku grupa (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa / LETA

Valsts policijai par vairākām zādzībām no dzīvokļiem izdevies aizturēt trīs cilvēku grupu, kas noziedzīgās darbības veikuši Teikas un Purvciema mikrorajonos Rīgā, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Pirms kāda laika policijā saņemti vairāki iesniegumi par zādzībām no dzīvokļiem, kuros iekļūts, bojājot vai uzlaužot durvju slēdzenes. Zādzības tika pastrādātas vasaras periodā Teikas un Purvciema mikrorajonos. No dzīvokļiem galvenokārt tika zagtas rotaslietas, datortehnika, elektrotehnika, nauda un citas vērtīgas lietas.

Policijas darbinieki uzsāka izmeklēšanu un noskaidroja iespējamās vainīgās personas, kas, darbojoties organizētā grupā, visticamāk, pastrādājušas minētās zādzības.

Mēneša sākumā, 2.septembrī, sadarbībā ar Vidzemes reģiona pārvaldes kolēģiem Valmierā tika aizturēts 1981.gadā dzimis vīrietis. Savukārt 3.septembrī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Rīgas Teikas iecirkņa darbiniekiem aizturēja 1985.gadā dzimušu vīrieti un 1987.gadā dzimušu sievieti.

Visas trīs personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par zādzībām un citiem likuma pārkāpumiem. Visām aizturētajām personām tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvokli vai citās telpās. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policistiem ir aizdomas, ka aizturētās personas varētu būt pastrādājušas vēl citas zādzības, tādēļ izmeklēšanas turpinās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu