Kozlovskis: Iedzīvotājus, kuri devušies karot uz Ukrainu, nevajadzētu piedēvēt Ludzai (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis uzskata, ka iedzīvotājus, kuri devušies karot uz Ukrainu, nevajadzētu piedēvēt Ludzai, Latgales reģionam. Kozlovskis norāda, ka minētie iedzīvotāji jau aptuveni desmit gadus dzīvoja Rīgas reģionā, tāpēc nevajadzētu uzskatīt, ka separātismu atbalstošas darbības nāk no Ludzas, Latgales reģiona, pastāstīja Iekšlietu ministrijas pārstāve Daiga Holma.

Viņš arī piebildis, ka pašlaik neesot pamata bažām un policija nodrošinot nepieciešamo kārtību.

Jau ziņots, ka DP uzsākusi kriminālprocesu pret trim Ukrainā karojošajiem Latvijas iedzīvotājiem. Kriminālprocess uzsākts saistībā ar internetā ievietotajiem videomateriāliem, kuros trīs Latvijas iedzīvotāji izsaka aicinājumu doties uz Ukrainas dienvidaustrumiem, lai iesaistītos darbībās, kas Krimināllikuma izpratnē var tikt kvalificētas kā terorisms.

Vienlaikus DP atgādina, ka par nelikumīgu iesaistīšanos militāros konfliktos ārvalstīs persona var tikt saukta pie kriminālatbildības. Ludzas iedzīvotāji, kuri pievienosies nelikumīgiem bruņotiem grupējumiem, prettiesiski iesaistīsies kaujas darbībās, izplatīs aicinājumus vai vervēs citas personas šādām aktivitātēm, var tikt saukti pie kriminālatbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Tāpat ziņots, ka DP septiņu kratīšanu laikā saistībā ar Latvijas iedzīvotājiem, kuri devušies karot uz Ukrainu, atradusi vairākus ieročus.

Kratīšanu laikā tika izņemti vairāki priekšmeti, tajā skaitā trīs šaujamieroči un munīcija, kā arī viens pneimatiskais ierocis. Viens no trim kratīšanas laikā izņemtajiem šaujamieročiem tika glabāts bez ieroču glabāšanas atļaujas.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu