Zaļkalns joprojām nav izsludināts starptautiskā meklēšanā; britu žurnālisti ieradušies Latvijā (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēdējos gadus Londonā dzīvojušais Latvijas pilsonis Arnis Zaļkalns, kuru Lielbritānijas policija tur aizdomās saistībā ar 14 gadus vecās pusaudzes Alises Grosas pazušanu, joprojām nav izsludināts starptautiskā meklēšanā, no kolēģiem britu medijos uzzināja aģentūra LETA.

Neoficiāli tiek pieļauts, ka Anglijas policija drīzāk cer atrast Zaļkalnu Lielbritānijā, nevis ārpus tās robežām.

Latvijas Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka, arī pēc VP rīcībā esošās informācijas, Zaļkalns nav izsludināts starptautiskā meklēšanā, taču VP šajā lietā sadarbojas ar Lielbritānijas policiju ziņu apmaiņas jomā.

Sestdien britu mediji vēstīja, ka Grosas meklēšanas operācija ir lielākā, kādu Londona pieredzējusi kopš 2005.gada 7.jūlija terora aktiem Londonas metro un autobusā. Meitenes meklēšanā esot iesaistīti vairāk nekā 600 policistu no astoņām vienībām, kā arī ūdenslīdēji un dienesta suņi.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas policija ir veikusi arī vairākas praktiskas darbības, lai angļu kolēģiem no tiesībsargājošajām iestādēm palīdzētu noskaidrot iespējamo Zaļkalna atrašanās vietu.

Tikmēr, mēģinot uzzināt vairāk detaļu par Zaļkalna personību un viņa kriminālo pagātni, Latvijā ieradušies vairāki britu žurnālisti no pasaulē labi pazīstamiem izdevumiem. Viņi apmetušies Rīgas viesnīcās, taču, meklējot informāciju, apbraukā arī citas Latvijas pilsētas, tiekoties ar tuvākiem un tālākiem Zaļkalna radiem.

Kā ziņots, deviņdesmito gadu beigās Zaļkalns Rīgā nogalināja savu sievu. Prokuratūrā aģentūra LETA uzzināja, ka saistībā ar šo noziegumu viņš nonāca apcietinājumā 1997.gada 9.jūlijā, bet notiesāts tika nepilnu gadu vēlāk. Par slepkavību un arī neatļautu ieroča glabāšanu tiesa Zaļkalnam piesprieda astoņu gadu cietumsodu.

Pāris gadus pēc iznākšanas no cietuma Zaļkalns pārcēlās uz Lielbritāniju un tur sāka strādāt celtniecībā. 2009.gadā viņu Lielbritānijā arestēja par nepiedienīgu uzbrukumu 14 gadus vecai pusaudzei, tomēr vēlāk lieta tika izbeigta, šonedēļ vēstīja vietējie mediji.

Kā ziņots, Lielbritānijā pazudušais Latvijas pilsonis Zaļkalns ceturtdien tika atzīts par aizdomās turēto pazudušās skolnieces Grosas lietā. Iepriekš policija uzskatīja, ka Zaļkalns varētu būt vien vērtīgs liecinieks šai lietā.

Par Zaļkalna atrašanās vietu nav nekādu ziņu kopš 3.septembra, savukārt Grosa ir pazudusi kopš 28.augusta. Viņa pēdējo reizi redzēta videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur meiteni, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu