Pēc ilgstošas bēguļošanas aizturēts vīrietis, kurš Rīgā garāžās glabāja sprādzienbīstamus priekšmetus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem 14.septembrī Liepājā aizturēja 1988.gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par sprādzienbīstamo priekšmetu vākšanu un glabāšanu garāžu kooperatīvā Rīgā, Firsa Sadovņikova ielā, TVNET informēja VP pārstāvis Dairis Anučins.

Aizdomās turamais vīrietis apcietināts.

Šā gada 21.jūlijā Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirknī pēc saņemtās informācijas tika uzsākts kriminālprocess par iespējamo ieroču nelikumīgu glabāšanu Rīgā, Firsa Sadovņikova ielā. Veicot pārbaudi norādītajā vietā, 24.jūlijā policijas darbinieki papildus ieročiem uzgājuši kopumā ap 100 dažādu sprādzienbīstamu priekšmetu – dažādus lādiņus un munīciju.

Notikuma vietā nekavējoties veikta tuvējās ēkās esošo cilvēku evakuācija, kā arī izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri vairākas stundas pārbaudīja garāžu teritoriju un nodrošināja sprādzienbīstamo priekšmetu drošu izvešanu un neitralizēšanu.

Lai atrastu un aizturētu personu, kura tiek turēta aizdomās par minēto priekšmetu vākšanu un glabāšanu, VP Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa darbinieki uzsāka operatīvās meklēšanas pasākumus, sadarbojoties ar citiem Rīgas iecirkņiem un VP reģionālajām pārvaldēm. Šobrīd zināms, ka minētā persona –

1988. gadā dzimušais vīrietis – līdz pat savam aizturēšanas brīdim aktīvi pārvietojās pa visu Latvijas teritoriju, tādējādi cenšoties izvairīties no atbildības.

Plašie meklēšanas pasākumi un sadarbība starp policijas pārvaldēm deva rezultātu – šī gada 14.septembrī Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas patruļa, saņemot informāciju par personas iespējamo atrašanās vietu, Liepājā uz ielas aizturēja 1988.gadā dzimušo vīrieti.

Tūlīt pēc aizturēšanas persona nodota Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbiniekiem, kas turpina izmeklēšanu. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Zināms, ka aizturētais vīrietis apzināti vācis lādiņus un glabājis tos īrētajā garāžā Firsa Sadovņikova ielā. Pašlaik turpinās darbs, lai noskaidrotu citas izmeklēšanai nepieciešamās detaļas un lietu varētu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šo noziegumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu