Ekonomikas policija veikusi kratīšanu Rīgas lidostā; izņemts atstādinātā Lazdiņa seifs (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki pirmdien veikuši kratīšanu starptautiskajā lidostā «Rīga», aģentūrai BNS apstiprināja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

«Lidosta apstiprina, ka Ekonomikas policijas darbinieki šodien, 22.septembrī, no atstādinātā Drošības departamenta direktora Raimonda Lazdiņa bijušā kabineta izņēma seifu, kuru lietoja Lazdiņš,» sacīja Rinmane.

Viņa atzīmēja, ka Lazdiņš nepildīja lidostas rīkojumu atdot seifa atslēgu.

«Lidosta nav informēta par procesa virzītāja lēmumu, tāpēc neko vairāk paskaidrot nevar,» piebilda Rinmane.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka Mārupes pagastā kratīšana ir notikusi. Viņš norādīja, ka sīkāka informācijas izpaušana nav izmeklēšanas interesēs, vienlaikus noliedzot, ka šīs darbības ir saistītas ar noklausīšanās skandālu lidostā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka saistībā ar aizdomām par nesankcionētu un prettiesisku telefona sarunu noklausīšanos un ierakstīšanu lidostas «Rīga» vadība atstādināja Lazdiņu un divus viņa padotos. Tāpat lidostas valde vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai lidostas darbinieku rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu