KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret būvinspektoru - kukuļņēmēju (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas rajona prokuratūrai 2013.gada aprīlī sāktā kriminālprocesa materiālus ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības Salaspils novada būvvaldes būvinspektoru par iespējamu noziedzīgu nodarījumu saistībā ar kukuļa pieprasīšanu, TVNET informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka Salaspils novada būvvaldes būvinspektors pieprasīja un pieņēma kukuli – 213,43 eiro (150 latu) apmērā, no īpašnieku pilnvarotās personas par administratīvās lietvedības nesākšanu saistībā ar nepagarināto būvatļauju un patvaļīgo būvniecību.

KNAB izmeklētājs ierosina sākt kriminālvajāšanu pret Salaspils novada būvvaldes būvinspektoru par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu saskaņā ar Krimināllikuma 320. panta trešo daļa.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likuma noteiktajā kārtībā.

Krimināllikuma 320.pants par kukuļņemšanu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu