Šogad būtiski pieaudzis pret bērniem pastrādāto vardarbīgo noziegumu skaits (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Šogad sešos mēnešos būtiski pieaudzis pret bērniem pastrādāto vardarbīgo noziegumu skaits, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Pieaugums ir vērojams teju visās būtiskākajās pozīcijās. Ja pērn pirmajā pusgadā nebija sāktu kriminālprocesu par bērnu noslepkavošanu pastiprinošos apstākļos un par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, tad šogad attiecīgi ierosinātas piecas un četras šādas lietas.

Par izvarošanu šogad sākti desmit kriminālprocesi, kas ir par četrām lietām vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā. Par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ierosinātas 12 lietas, kas ir par trim lietām vairāk nekā pagājušajā gadā.

Būtisks pieaugums vērojams par pavešanu netiklībā. Ja pagājušajā gadā sākti septiņi kriminālprocesi, tad šogad jau 31 lieta. Tāpat liels pieaugums vērojams tajos kriminālprocesos, kas sākti pēc Krimināllikuma panta par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo. Šogad pēc šī panta sākti 59 kriminālprocesi, kas ir par 39 lietām vairāk, salīdzinot ar pagājušo gadu. Lielākais bērnu upuru skaits bija vecuma grupā no 7 līdz 10 gadiem.

Šogad septiņas 17 gadu vecuma meitenes tikušas nosūtītas seksuālai izmantošanai.

Atskaites periodā nav notikusi nevienas nepilngadīgas personas nolaupīšana un nav noticis neviens cilvēku tirdzniecības gadījums. Tāpat šogad bērni mazāk cietuši zādzības vai laupīšanas dēļ.

Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati liecina, ka šogad sešos mēnešos noziegumos kopumā cietuši 263 bērni, kas ir par 76 vairāk nekā pērn. Šogad 108 cietušie bija vecumā no 14 līdz 18 gadiem. No noziedzīgos nodarījumos cietušajiem bērniem zēni ir 136 un meitenes - 127.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu