Uz Liepājas šosejas un Jelgavas tirgū atsavina lielu apjomu kontrabandas preču (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas novadā, uz Liepājas šosejas, policisti atsavinājuši lielu apjomu nelegālo akcizēto preču, tāpat ievērojami apjomi šo preču profilaktiskā reida laikā atrasti un atsavināti arī Jelgavas tirgū. Savukārt Dobelē aizturēts vīrietis par heroīna glabāšanu.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka policijas darbinieki, veicot pastiprinātu uzraudzību ceļu satiksmes jomā, Jelgavas novadā, uz šosejas Rīga-Liepāja, apturēja automašīnu «Ford Galaxy», kuru vadīja 1978.gadā dzimis vīrietis.

Automašīnā tika nelikumīgi pārvadāti tabakas izstrādājumi un alkoholiskie dzērieni. Apskates laikā no automašīnas salona tika izņemtas 18 kannas ar 20 litru un 25 litru tilpumu, kurās pavisam bija 450 litri spirta, un 14 kastes jeb 140 000 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes markām. Aizturētais vīrietis ir Rīgas iedzīvotājs, un viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Turpinot strādāt pastiprināti nelegālo akcizēto preču jomā, VP darbinieki veica profilaktisko reidu Jelgavas tirgū, kura laikā vienā no kioskiem tika izņemtas 2200 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām - «Winston Blue», «Premjer», «Fest», «Bayron Exclusive Tobaco», «NZ Gold Super» un «Winston Lights», kā arī trīs litri nelegālā alkohola.

Līdztekus tam no cigarešu tirgotājam piederošās automašīnas «Audi 100» bagāžas nodalījuma tika izņemti 220 litri dīzeļdegvielas, kas bija iepildīti 25 litru un 20 litru tilpuma kannās.

Nelikumīgās akcizētās preces tika konstatētas arī citā kioskā, kur 1953.gadā dzimušam vīrietim atsavinātas 1305 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī četri litri nelegālā alkohola piecu litru tilpuma pudelē un astoņpadsmit 0,7 litru degvīna pudeles. Konstatēti arī tirdzniecības pārkāpumi - netika izsniegti čeki.

1967.gadā dzimušam vīrietim tirgū tika atsavinātas 1800 «Bayron», «NZ» un «Premjer» marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Profilaktiskā reida laikā Jelgavā par narkotisko vielu lietošanu tika aizturētas astoņas personas un, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus Dobelē, par īpaši bīstamas narkotiskās vielas - heroīna - glabāšanu tika aizturēts 1990.gadā dzimis vīrietis. Lai gan pie viņa tika atrasti 0,5 grami šīs vielas, tas bija pietiekams daudzums kriminālprocesa sākšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu