Juglas mājas iedzīvotāji: mēs dzīvojam kā uz kūpošas pulvera mucas... (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Juglā kādas mājas iemītnieku bēdās un dusmās vainojams viņu pašu kaimiņš. Vietējie šo iedzert mīlošo vīrieti uzskata par atbildīgu visās pēdējo laiku nelaimēs un ugunsgrēkos.

Kārtējais ugunsgrēks šajā Kvēles ielas daudzdzīvokļu namā izcēlies trešdienas vakarā īsi pēc vienpadsmitiem. Iedzīvotāji pamanījuši, ka kāpņu telpu lēnām piepilda dūmi, tādēļ zvanījuši glābējiem. Kā izrādās, iedzīvotāji jau nojautuši, ka arī šajā reizē notikušajā vainojams kāds

trešajā stāvā mītošs kungs, kura apartamentos ugunsgrēks izceļas nebūt ne pirmo reizi.

«Aprīlī viņam aizdegās krēsls, bija briesmīgi dūmi. Kaimiņi izsauca ugunsdzēsēju auto, atbrauca glābēji, izmeta to degošo krēslu pa logu. Paldies dievam, nekas cits neaizdegās,» stāsta mājas iedzīvotāja Elza.

Šajā reizē, kā vēlāk atklājies, uzdzīves mīļotāja miteklī aizdegušās drēbes. Lai tās apdzēstu, glābējiem nācies trešā stāva dzīvoklī iekļūt caur logu. Kad tas izdevies, ugunsgrēks ātri un veiksmīgi likvidēts, tā īsti vēl nesācies. Tomēr, lai arī šajā gadījumā viss beidzies vien ar izbīli, mājas iedzīvotāji ir iedzīti izmisumā un bailēs. Dzīve šajā namā līdzinoties, sēdēšanai uz kūpošas pulvera mucas.

Piemēram Ludmila, kuras īpašums atrodas tieši zem neprātīgā kunga mitekļa, jau pārvākusies uz citu dzīves vietu: «Viņa dēļ man nākas dzīvot citā vietā. Es šeit nevaru ne pagulēt, ne paēst.

Viņš ir pilnībā degradēta persona. Divas reizes jau ir bijis ugunsgrēks, viņš ir nopludinājis manu dzīvokli,

kurā nesen bija remonts. Es par savu naudu viņam salaboju tualeti, jo namu pārvalde neko negribēja darīt. Tas ir šausmīgi...»

Kā izrādās, iedzīvotāji par šajā namā notiekošo sūdzējušies gan namu pārvaldē, gan policijā. Diemžēl tas nav devis pilnīgi nekādus rezultātus. Trešā stāva iedzīvotājs turpina dzert, aicina uz ballītēm savus draugus un nereti sarīko kādu jandāliņu arī nama kāpņu telpā. Arī vakar notikušais ir skaidrs un spilgts atgādinājums par to, ka, dzīvojot šajā namā, atslābt nedrīkst ne uz mirkli.

«Cilvēki katru rītu pamostas tikai pateicoties kādam brīnumam. Ja mēs visu gulētu, mūs no rīta visus atrastu pilnīgi apdegušus,» domā Elza.
Vienīgais mierinājums šī nama iedzīvotājiem ir cerība, ka neciešamo kaimiņu kādā brīdī vienkārši izliks no dzīvokļa. Kā izrādās, viņam iekrājies ievērojams dzīvokļa parāds un jau iepriekš kungs saņēmis draudus par to, ka kādā dienā šis nams būs jāpamet.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu