DP sākusi septīto kriminālprocesu par iespējamu balsu pirkšanu un aizturējusi vēl vienu personu (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Drošības policija (DP) sākusi jau septīto kriminālprocesu par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās un vienas iepriekš sāktās lietas ietvaros aizturējusi vēl kādu personu.

Septītais kriminālprocess, tāpat kā pārējie, sākts pēc Krimināllikuma panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus, lietojot uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā.

Viena iepriekš sāktā kriminālprocesa ietvaros DP pagājušajā nedēļā aizturējusi kādu personu. Šobrīd persona ir atbrīvota, taču viņai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un noteikts aizdomās turētā statuss.

Jau ziņots, ka jau iepriekš vienā no sākotnēji ierosinātajām lietām ir aizdomās turētais, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Plašākus komentārus par minēto kriminālprocesu gaitu DP patlaban izmeklēšanas interesēs nevar sniegt.

Jau ziņots, ka DP sākusi kriminālprocesus par iespējamu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem.

DP joprojām nemin konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana. Viens no DP izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir par iespējamo balsu pirkšanu Saeimas deputāta Dzintara Zaķa (V) labā.

DP ikvienu izmeklēšanu cenšas pabeigt iespējami īsā laikā, taču neilgi pēc kriminālprocesa sākšanas ir pāragri precīzi prognozēt laiku, kādā kriminālprocesa materiāli var tikt nodoti kriminālvajāšanas sākšanai.

Patlaban arī nav pamata uzskatīt, ka balsu pirkšana būtu notikusi masveidīgi, iepriekš piebilda DP.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu