Necentieties aizturēt pedofilu paši! (104)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas darbinieki ir sagatavojuši skrejlapas ikvienam, kas vēlas palīdzēt pedofila meklēšanā. Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus jebkuru aizdomu gadījumā zvanīt likumsargiem, nevis censties aizturēt iespējamo noziedznieku pašiem.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins TVNET sacīja, ka policija visā galvaspilsētā izplatīs tā noziedznieka fotorobota attēlus, kurš pagājušajā otrdienā veica seksuālu uzbrukuma pusaudzei Zasulaukā.

Plakāti latviešu un krievu valodā tiks izplatīti gan uz ielas, gan sabiedriskajā transportā.

Aicina drukāt pašiem

Sociālo tīklu lietotāji šos plakātus var atrast policijas kontā facebook.com un draugiem.lv lapās. Katram, kurš vēlas palīdzēt pedofila meklēšanā, ir iespēja šos attēlus izdrukāt un izplatīt savā mikrorajonā. Tādā veidā attēls sasniegs arī tos, kuri nelasa medijus un neuzturas sociālajos tīklos.

Tā kā vecāka gada gājuma ļaudis parasti nelasa ziņas internetā un neapmeklē sociālos tīklus,

daudz pensionāru pedofila fotorobota attēlu ieraudzīs savā kāpņu telpā, nevis internetā.

Tāpēc aktīvi iedzīvotāji, sētnieki un apsaimniekotāji ir aicināti izplatīt šos fotorobota attēlus.

Lai gan iepriekš pedofila noziegumi izdarīti Rīgā, arī ārpus galvaspilsētas dzīvojošie var izdrukāt skrejlapas un izplatīt tās savā pilsētā. Varbūt tieši tajā dzīvojošie ļaudis atpazīs noziedznieku un palīdzēs izmeklētājiem noķert ļaundari. Katrā ziņā attēlu izplatīšana citās pilsētās nekādu ļaunumu nenodarīs.

Foto: Valsts policija

Līdz šim policija no iedzīvotājiem saņēmusi dažādu informāciju. Likumsargi pateicas iedzīvotājiem par sniegtajiem datiem, taču atgādina, ka

aizdomu gadījumā nekādā gadījumā nevajadzētu censties aizturēt iespējamo noziedznieku pašiem.

Daudz labāk būs, ja zvanīsiet policijai.

Ikvienu, kura rīcībā ir informācija par uzbrucēja iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruni 110, 67 829 202 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Policija kopš pagājušās otrdienas pārbaudījusi vairāk nekā 50 personu, taču pagaidām šajā lietā neviena persona nav aizturēta. Pārbaudīto vidū ir gan liecinieki, gan iespējamie nozieguma veicēji.

Anučins norādīja, ka policija nekomentē izskanējušo viedokli, ka, iespējams, pedofils ir saistīts ar policiju. Viņš atgādināja, ka

pedofils var būt gan policists, gan ministrs, gan jebkuras citas profesijas pārstāvis.

TVNET jau ziņoja, ka viena no galvenajām policijas izvirzītajām versijām ir, ka noziegumu Zasulaukā varētu būt izdarījis tā dēvētais Imantas pedofils. Par to liecina nozieguma raksturs un izvēlētais upuris.

Uzbrucējs ir aptuveni 20 līdz 25 gadus vecs, runā krievu valodā, bet, iespējams, pārzina arī latviešu valodu.

Viņam ir pelēkzilas acis, galvas augšdaļā ir garāki, nedaudz viļņaini tumši brūni mati, kas sniedzas līdz uzacīm.

Vīrietis bija tērpies tumšā vējjakā un sporta apavos.

Policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā.

Komentāri (104)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu