Draudzenes slepkavībā apsūdzētajam Gaigalam lūdz 14 gadus cietumā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prokurors par savas draudzenes noslepkavošanu apsūdzētajam Jānim Gaigalam Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā lūdzis piespriest brīvības atņemšanu uz 14 gadiem un vienu mēnesi ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Kā pastāstīja tiesā, pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību prokurors Gaigalu lūdzis sodīt ar 14 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz vienu gadu, bet pēc KL 180.panta 1.daļas Gaigalam lūgts piespriest trīs mēnešu cietumsodu. Daļēji saskaitot prasītos sodus, kā galīgo sodu prokurors lūdzis Gaigalam piespriest brīvības atņemšanu uz 14 gadiem un vienu mēnesi ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Tiesa spriedumu pasludinās 27.oktobrī plkst.11.

Gaigala krimināllietas izskatīšanu pēc būtības tiesa sāka 2013.gada oktobra vidū. Gaigals tiesā atzina, ka ir pielietojis spēku pret meiteni, taču noliedza, ka būtu gribējis viņu nonāvēt.

Saskaņā ar apsūdzību 2012.gada 15.maija vakarā Gaigals, būdams izdzēris 600-650 gramus viskija un nedaudz šampanieša, uzturējies savā dzīvesvietā Rīgā, Buļļu ielā, kad pie viņa ieradusies draudzene Elīna. Abi sastrīdējušies, un, kamēr meitene gulējusi dīvānā, Gaigals aplicis viņai rokas ap kaklu un saspiedis tās cieši kopā. Draudzeni viņš žņaudzis aptuveni pusotru minūti, tad iesitis viņai ar roku pa deniņiem, bet pēc tam iesitis vēl vismaz astoņas reizes, kā arī atsitis draudzenes galvu pret sienu un visbeidzot ar savu labo ceļgalu iesitis viņai pa seju.

Smagu miesas bojājumu dēļ iestājusies meitenes nāve, bet apsūdzētais paņēmis no viņas maka desmit latus un atstājis dzīvokli. Par to Gaigalam tagad celta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību un KL 180.panta 1.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Par KL 116.pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - slepkavību - var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt KL 180.panta 1.daļā paredzētā sankcija ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Pēc saīsinātās apsūdzības uzklausīšanas tiesa vaicāja Gaigalam, vai viņš atzīst savu vainu, uz ko apsūdzētais atbildēja, ka vainu atzīst daļēji. Attiecībā uz pantu par slepkavību apsūdzētais nenoliedza, ka fiziski ietekmējis draudzeni, taču viņš skaidroja, ka neesot vēlējies meiteni nonāvēt. Savukārt desmit latu zādzību no draudzenes maka Gaigals noliedza.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu