Imantas «necilvēkam» vairs nebūs kur paslēpties (187)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Tā dēvētā Imantas pedofila meklēšanā iesaistījušies ne tikai policisti, bet arī iedzīvotāji un apsardzes darbinieki. Turklāt tagad iedzīvotāji var ne tikai zvanīt policijai par jebkuru aizdomīgu situāciju un cilvēku, bet arī sūtīt savus novērojumus īsziņā uz numuru 112.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins TVNET sacīja, ka policija kopš pagājušās otrdienas pārbaudījusi 65 personas, taču pagaidām šajā lietā neviena persona nav aizturēta.

Viņš nevarēja pateikt, kāda ir iedzīvotāju aktivitāte, drukājot policistu sagatavotās skrejlapas ar noziedznieka fotorobotu, taču cilvēki turpina ziņot policijai par dažādām aizdomām.

Anučins arī pastāstīja, ka policija ir vienojusies ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, ka

pedofila meklēšanas laikā iedzīvotāji var sūtīt arī īsziņas uz numuru 112.

Šāda nepieciešamība varētu rasties sabiedriskajā transportā vai jebkurā citā sabiedriskā vietā, kur, ieraugot fotorobotam līdzīgu vīrieti, varētu būt muļķīgi, viņam dzirdot, zvanīt uz policiju un stāstīt par savām aizdomām. Šādās situācijās labāk rakstīt īsziņu.

Īsziņā vajadzētu norādīt pēc iespējas precīzāku atrašanās vietu un situācijas aprakstu. Piemēram: «Atrodos XX.maršruta autobusā, kas brauc uz centru. Tagad esam XX pieturā. Man pretī sēž pedofila fotorobotam līdzīgs vīrietis.»

Vienlaikus jāatceras, ka uz numuru 112 var sūtīt tikai novērojumus, kas attiecas uz iespējamo pedofilu, nevis informēt par citām likstām.

Iesaistās arī apsargi

Valsts policija pozitīvi vērtē arī apsardzes uzņēmumu iesaistīšanos pedofila meklēšanā. «Mēs esam gatavi sadarboties, un to arī darīsim,» viņš teica, atgādinot - ja apsargi pamana kaut ko aizdomīgu, ieteicams zvanīt policijai. Koordinējot darbību un strādājot kopā, rezultāts varētu būt labāks.

Savukārt Apsardzes darbinieku biedrības valdes priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs TVNET pavēstīja, ka pedofila meklēšanā jau iesaistījušies dažādi ikdienā konkurējoši apsardzes uzņēmumi. Patlaban biedrības pārstāvji rīkojas ļoti operatīvi.

Rīgas drošības patruļai jau pieslēgusies Koblenz Drošība, kas norīkojusi 12 mobilās apsardzes grupas. Šīs ekipāžas visu diennakti veiks sava rajona pārraudzību un kontroli. Līdzdalību apstiprinājis arī Rangs JS, pievienojoties ar piecām ekipāžām.

Apsardzes darbinieku biedrībai ir ļoti cerīgs skats uz situāciju.

Nākamās nedēļas laikā tā plāno paplašināt meklēšanā iesaistīto ekipāžu skaitu līdz 25 patruļām.

Rosļikovs aicina arī citus apsardzes uzņēmumus iesaistīties, lai «Rīgā nepaliktu neviens stūrītis, kur šim necilvēkam būs iespēja paslēpties».

Katram iespējams iesaistīties pedofila meklēšanā

TVNET jau ziņoja, ka policija visā galvaspilsētā izplata tā noziedznieka fotorobota attēlus, kurš pagājušajā otrdienā veica seksuālu uzbrukumu pusaudzei Zasulaukā. Plakāti latviešu un krievu valodā izplatīti gan uz ielas, gan sabiedriskajā transportā.

Sociālo tīklu lietotāji šos plakātus var atrast policijas kontā facebook.com un draugiem.lv lapās. Katram, kurš vēlas palīdzēt pedofila meklēšanā, ir iespēja šos attēlus izdrukāt un izplatīt savā mikrorajonā. Tādā veidā attēls sasniegs arī tos, kuri nelasa medijus un neuzturas sociālajos tīklos.

Tā kā vecāka gada gājuma ļaudis parasti nelasa ziņas internetā un neapmeklē sociālos tīklus,

daudz pensionāru pedofila fotorobota attēlu ieraudzīs savā kāpņu telpā, nevis internetā.

Tāpēc aktīvi iedzīvotāji, sētnieki un apsaimniekotāji ir aicināti izplatīt šos fotorobota attēlus.

Lai gan iepriekš pedofila noziegumi izdarīti Rīgā, arī ārpus galvaspilsētas dzīvojošie var izdrukāt skrejlapas un izplatīt tās savā pilsētā. Varbūt tieši tajā dzīvojošie ļaudis atpazīs noziedznieku un palīdzēs izmeklētājiem noķert ļaundari. Katrā ziņā attēlu izplatīšana citās pilsētās nekādu ļaunumu nenodarīs.

Viena no galvenajām policijas izvirzītajām versijām ir, ka noziegumu Zasulaukā varētu būt izdarījis tā dēvētais Imantas pedofils. Par to liecina nozieguma raksturs un izvēlētais upuris.

Uzbrucējs ir aptuveni 20 līdz 25 gadus vecs, runā krievu valodā, bet, iespējams, pārzina arī latviešu valodu.

Viņam ir pelēkzilas acis, galvas augšdaļā ir garāki, nedaudz viļņaini tumši brūni mati, kas sniedzas līdz uzacīm.

Vīrietis bija tērpies tumšā vējjakā un sporta apavos.

Policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā.

Komentāri (187)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu