KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas domes Kapsētu pārvaldes darbinieku (30)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Kurzemes rajona prokuratūrai 2014.gada jūlijā sāktā kriminālprocesa materiālus par kriminālvajāšanas sākšanu pret Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapu pārvaldes darbinieku, TVNET informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta darbinieks pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu par labākas kapa vietas ierādīšanu personas tuviniekam Bolderājas kapos.

Darbinieks pieprasīja 100 eiro, taču saņēma 70 eiro.

KNAB izmeklētājs rosina sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta darbinieku par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu pēc Krimināllikuma 326.2. panta otrās daļas.

Personai nav piemēroti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā (bezmaksas uzticības tālrunis 80002070).

Jau ziņots, ka KNAB par 13 000 eiro kukuļa ņemšanu šā gada maijā aizturēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārvaldes amatpersonu. Neoficiāla informācija liecina, ka aizdomās turētais ir Kapsētu pārvaldes priekšnieks Jānis Upītis.

326.2. pants par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, to piedāvājuma prettiesisku pieņemšanu, ko pats vai ar starpnieku izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks, kurš nav valsts amatpersona, vai valsts institūcijas pilnvarota tāda pati persona par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu labuma devēja vai jebkuras citas personas interesēs, izmantojot savas pilnvaras, neatkarīgi no tā, vai pieņemtās materiālās vērtības, mantiska vai citāda rakstura labumi domāti šai personai vai jebkurai citai personai, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas lielā apmērā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās saistītas ar materiālo vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieprasīšanu vai izspiešanu, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu