Sarkandaugavā par spridzināšanas draudu izteikšanu aizturēts vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa / LETA

Valsts policija vakar Sarkandaugavā aizturējusi vīrieti, kurš draudējis uzspridzināt daudzdzīvokļu māju, TVNET uzzināja policijā.

Vakar ap plkst.12 uz Valsts policijas un vairāku žurnālistu e-pastiem tika nosūtīta informācija, ka Rīgā, Priežu ielā, kādā daudzdzīvokļu mājā ievietots spridzeklis.

Norādītajā adresē nekavējoties ieradās pretterorisma vienības «Omega» darbinieki, kuri evakuēja visus mājas iedzīvotājus. Veicot ēkas pārbaudi, konstatēts, ka ēkā sprādzienbīstams priekšmets nav ievietots.

Rīgas Ziemeļu policijas iecirknī par šo gadījumu sākts kriminālprocess un skaidrota iespējamā vainīgā persona. Policistiem izdevās dažu stundu laikā noskaidrot, ka iespējamais e-pasta sūtītājs ir kāds 1982.gadā dzimis tās pašas mājas iedzīvotājs.

Paralēli tam policijā saņemts atkārtots izsaukums uz jau iepriekš pārbaudīto māju Priežu ielā. Mājas iedzīvotāji ziņoja, ka ēkā ir jūtama stipra gāzes smaka. Uz notikuma vietu atkārtoti tika nosūtīti visi atbildīgie dienesti. Mājas iedzīvotājus evakuēja, un gāzes noplūde tika novērsta.

Notikuma vietā policisti noskaidroja, ka arī gāzes noplūdi izraisījis tas pats vīrietis, kurš sūtīja draudu e-pastus. Vīrietis aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par huligānismu un aizturētais ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu