Imantas pedofila meklēšana Imantā uzņem arvien plašāku mērogu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedzīvotāji ar jaunu sparu rīko apkārtnes patruļas, un viņiem šīs nedēļas sākumā pievienojušās arī apsardzes kompānijas. Policija pārbaudījusi jau vairāk nekā sešdesmit iespējamos noziedzniekus.

Imantas iedzīvotājs Iļja ir viens no iedzīvotāju patruļas dalībniekiem. Viņš brīvajā laikā apkārtnes ielās patrulē jau kopš pavasara, uzreiz pēc ziņām par pirmajiem noziegumiem. Tagad, pēc nesenākā uzbrukuma pusaudzei Zasulaukā, blakus esošās Imantas iedzīvotāji patruļas atjaunojuši ar jaunu sparu.

Iļja, iedzīvotāju apvienības «Imantas aizsargi» biedrs: «Katrai grupai ir savs maršruts ap skolām. Katram ir rajona karte, skolu zvanu saraksts. Mums šeit ir piecas skolas un vēl bērnu laukumi. Sākam mēs vienpadsmitos un dežurējam līdz deviņiem vai desmitiem.» Iļja vien piebilst, ka atšķirībā no pavasara iedzīvotāju aktivitāte tomēr ir kritusies. Pavasarī apgaitās piedalījās 70 cilvēki, bet tagad ap 40.

Pie skolām novērojams, ka tikai retie skolēni uz mājām dodas bez vecākiem. Tāpat kā citviet apkārtnē, arī pie skolas ir izlīmēti noziedznieka fotoroboti. Tomēr daļa iedzīvotāju jau vairs necer, ka par Imantas pedofilu dēvēto noziedznieku notvers kaut kad drīzumā. Taču tas nenozīmē, ka nevajag meklēt.

Tatjana, skolēna mamma: «Grūti pateikt, kas jādara, jāiesaistās pēc iespējas vairāk cilvēkiem, uz policiju vien paļauties nevajadzētu. Tomēr, ja viņu notvers, es domāju, tas notiks pilnīgi nejauši.»

Iedzīvotāju patruļām šonedēļ pievienojušās arī vairākas apsardzes kompānijas.

Apsardzes ekipāžām ir izmainīti ikdienas maršruti, tagad tās biežāk ir redzamas skolu apkārtnē.

Raivis Terinks, «Koblenz drošība» valdes loceklis: «Mēs kā sabiedrības daļa un visi mūsu darbinieki ir tēvi, vecāki vai brāļi bērniem. Mēs, protams, ieguldām un darām visu, lai palīdzētu. Ja kāds no mūsu darbiniekiem redzēs to personu, noteikti to aizkavēs, gan arī nepieciešamības gadījumā aizturēs.»

Apsargi atšķirībā no iedzīvotāju patruļas dalībniekiem ir apmācīti noziedznieka aizturēšanai. Tomēr policija atgādina, ka, redzot iespējamo noziedznieku, nevajag to aizturēt, bet gan ziņot policijai pa tālruni 110.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu