Atbildīgi cilvēki, meklējot pedofilu, vēlos vakaros palīdz nokļūt mājās (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā izrādās, pa pēdām Imantas pedofilam dodas arvien jauni un jauni aktīvistu spēki, kas gatavi palīdzēt likumsargiem nenotvertā varmākas meklējumos. Degpunktā sižetā redzēsiet kāda autobraucēju kluba tikšanos trešdienas vakarā, kā arī uzzināsiet, ko tad aktīvisti darīja šajā reizē.

Vēlā trešdienas vakarā lielveikala stāvvietā Degpunktā satiek kāda auto kluba biedrus, kuri jau kopš šīs nedēļas sākuma aktīvi iesaistījušies pedofila tvarstīšanā.

Jakovs: «Tagad sakarā ar problēmu Imantā esam nolēmuši palīdzēt apkārtējiem. Mūsu ir daudz, mēs esam bars, un mēs cenšamies palīdzēt un nepalikt vienaldzīgi. Kā varēsim, tā palīdzēsim.»

Arī šim vakaram jaunieši izstrādājuši darbības plānu, un visi iesaistītie tiek informēti gan par to, kā izskatās meklētais noziedznieks, gan to, kā rīkoties gadījumā, ja viņu izdodas pamanīt.

Jakovs: «Mums ir karte, mums ir maršruts pa vietām, kur Imantā notika uzbrukumi. Tur būs mūsu cilvēki ar rācijām, staigāsim, skatīsimies, kas tur notiek.»

«Stop drugs» izplatīs Imantas pedofila fotorobotu transportā un kāpņutelpās

«Stop drugs» aktīvisti izplatīs Imantas pedofila fotorobotu sabiedriskajā transportā Rīgā un Imantas daudzdzīvokļu māju koridoros, pastāstīja biedrības vadītājs Sandris Bergmanis.

«Šīs darbības nevar salīdzināt ar «točku» slēgšanu, kur tirgoja spaisus, ir jāizmanto daudz viltīgāki paņēmieni, bet par tiem es negribu runāt publiski. Es varu atklāt, ka mēs nodrošināsim to, lai katrā kāpņutelpā būtu izlīmēts fotorobota attēls un viņa attēls tiktu izplatīts autobusos,» pavēstīja Bergmanis, kurš uzskata, ka liela daļa sabiedrības policijas izveidoto fotorobotu vēl nav redzējusi.

«Ir tādi cilvēki, pie kuriem mēs interesējamies, vai esat dzirdējuši par Imantas pedofilu, jā, esam, bet fotorobotu viņi nav redzējuši. Varbūt kāds atpazīs savu kaimiņu,» pieļauj Bergmanis. Viņš sacīja, ka šīs aktivitātes ir saskaņotas ar policiju.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu