ASV par līdzdalību izkrāpšanā no bankas aizturēts Latvijas valstspiederīgais (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

ASV aizturēts Latvijas valstspiederīgais, kas tiek turēts aizdomās par līdzdalību līdzekļu izkrāpšanā no bankas konta, vēsta medijs «North Penn.net».

Konstantīns Rapsa aizturēts pirmdien, bet trešdien viņam Pensilvānijas štata Montgomeri apgabala tiesā nolasītas apsūdzības krāpšanā un zagta īpašuma saņemšanā.

Rapsa tiek turēts aizdomās par naudas izņemšanu no konta, uz kuru krāpnieciskā ceļā pārskaitīti līdzekļi no Kanādas bankas «Royal Bank of Canada» biznesa klienta konta.

Pie Montgomeri policijas pirmdien vērsās «Bank of America» filiāles darbiniece, kas informēja par iespējamu krāpšanu, ko pastrādājis Rapsa un viņa tulks, kura identitāte nav zināma.

Bankas darbiniece policijai ziņoja par aizdomām Rapsas darbībās, izņemot no sava konta 4500 ASV dolārus.

Pēc naudas izņemšanas no konta abi vīrieši no bankas aizgājuši, bet drīz atgriezušies un devušies pie tās pašas bankas darbinieces, paužot vēlmi izņemt no konta vēl 4500 ASV dolārus.

Bankas darbiniece pamanījusi, ka konta līdzekļiem noteikts aizliegums ar tiem rīkoties, un pavēstījusi abiem vīriešiem, ka darījumu nevar veikt.

Saprotot, ka viņa iepriekš pieļāvusi kļūdu, izdodot abiem vīriešiem skaidru naudu, darbiniece lūgusi viņiem palikt bankā, lai labotu kļūdu.

Taču tulks ar naudu pametis banku, bet Rapsa palicis. Tad bankas darbiniece izsaukusi policiju.

Bankas darbiniece policijai skaidroja, ka kontam aizliegums darboties ar līdzekļiem noteikts tāpēc, ka tas atvērts tikai pirms nedēļas. Kontā no pagaidām nenoskaidrota avota bija ieskaitīti 49 000 ASV dolāru.

Atklājās, ka tajā pašā dienā no bankas konta bankomātos vairākas reizes izņemtas lielas naudas summas.

Rapsa policistiem apgalvoja, ka naudu kontā ieskaitījis kāds paziņa, kura vārdu viņš nevarēja nosaukt.

Taču bankas «Bank of America» iekšējā izmeklēšanā atklājās, ka 49 000 ASV dolāru naudas pārskaitījums no Kanādas bankas «Royal Bank of Canada» konta veikts krāpnieciskā ceļā.

Naudas pārskaitījumu attiecīgā konta īpašnieks nebija autorizējis.

Izmeklēšanu par darījumu veica arī «Royal Bank of Canada», norādot, ka naudas pārskaitīšana no biznesa klienta konta veikta krāpnieciskā ceļā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu