Rojā aizturētā kontrabandas cigarešu krava bija paredzēta Latvijai (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Aptuveni pirms mēneša Rojā aizturētā kontrabandas cigarešu krava bija paredzēta Latvijas tirgum, telekanālā LNT atklāja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone. Tiek pieļauts, ka cigaretes bija paredzētas realizācijai arī Rīgas centrāltirgū.

Plašāku informāciju par šo lietu Pētersone neatklāja, norādot, ka notiek izmeklēšana. Viņasprāt pozitīvi esot tas, ka šajā lietā aizturēti ne tikai izpildītāji, bet arī organizatori.

Jau ziņots, ka tiesībsargājošās iestādes aizturējušas astoņas personas par 11,5 miljonu cigarešu kontrabandu, iepriekš informēja VID.

VID muitas amatpersonas 20.augustā, pārbaudot saņemtu informāciju par iespējamu divu ārvalstu pilsoņu organizētu cigarešu kontrabandu no Krievijas uz Latviju ar jūras transportu, veica pasākumus, kuru rezultātā Rojā izdevās aizturēt astoņas personas un 11 588 400 cigaretes «Brendal» bez akcīzes markām brīdī, kad tās tika atvestas ar jūras konteineru uz kādu Latvijas uzņēmumam piederošu angāru pārkraušanai.

Nozieguma organizatori pēc uzrādītajiem pases datiem ir 1981.gadā dzimis Krievijas un 1979.gadā dzimis Ungārijas pilsonis, taču pastāv pamatotas aizdomas, ka Ungārijas pilsoņa pase ir viltota un persona ir iesaistīta citu noziegumu izdarīšanā citās valstīs.

Minētās personas tika apcietinātas.

Pārējie aizturētie ir no 1961.līdz 1980.gadam dzimuši vīrieši - Latvijas iedzīvotāji un viena 1975.gadā dzimusi Krievijas pilsone. Šīm personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Muitas kriminālpārvaldē sākts kriminālprocess par kontrabandu lielā apmērā personu grupā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu